Hotspots Rotterdam

Hotspot Rotterdam: Restaurant Azura

January 22, 2017

Als er maar één gerecht was dat ik voor de rest van mijn leven zou mogen eten, dan zou ik ongetwijfeld sushi kiezen. Best raar dus dat er nog geen één blog op Elize010 staat over sushi eten in Rotterdam. Daar gaat eindelijk verandering in komen, want dit weekend at ik bij restaurant Azura op de Kop van Zuid. Een Asian fusion restaurant met hoogwaardige kwaliteit sushi en verrassende combinaties.

azura-rotterdam-1azura-rotterdam-19

Ik kom veel te weinig op de Kop van Zuid. Dat komt doordat ik het meeste op de fiets doe en die tocht over de Willems- of Erasmusbrug me toch wel twee keer doet nadenken. Dit keer pakte ik vanaf mijn werk in West de waterbus. Een boottocht met spectaculair uitzicht bracht me op Katendrecht en vanaf daar liep ik naar de Montevideo toren. Die schaarse keren dat ik op de Kop van Zuid ben, geven me toch een speciaal gevoel. Rotterdam lijkt hier bijna echt op een wereldstad.azura-rotterdam-2azura-rotterdam-3

Niet alleen de locatie van Azura is impressive, ook de inrichting valt meteen op als je binnenloopt. Het is modern en chique met hoge muren, gedimd licht en strak gedekte tafels. Op de achtergrond draait rustgevende loungemuziek. Onze jassen werden netjes aangenomen, we werden naar de tafel geleid en kregen de menukaart. Officieel noemt Azura zichzelf een Asian fusion restaurant, maar in principe staan op de kaart alle gerechten die je bij een sushirestaurant zou verwachten. Een uitgebreide keus aan nigiri’s, maki’s en sashimi’s. Met veel bijzondere en ook luxe combinaties, zoals sushi met kreeft of kaviaar. Er staan veel combinaties met foie gras op het menu, wat ik persoonlijk wel jammer vind. Qua warme gerechten is er ook ruime keuze. Van gestoomde zeebaars tot een Thaise curry. Je kunt ook nog een 3-,4- of 5-gangen diner bestellen.

azura-rotterdam-4azura-rotterdam-7

Wij begonnen het diner met een amuse van het huis. Een smakelijk begin. Maar daarna volgde het echte werk: de sushi, natuurlijk. Je kunt de sushirollen per heel (8 stuks) of half (4 stuks) bestellen. Handig, want zo kun je meerdere sushi’s proberen. Als eerste kregen wij de frying maki (14,50), sushi met zalm, avocado en roomkaas in een gefrituurd tempura jasje. De combinatie roomkaas-zalm is 100% mijn favoriete. En deze versie was echt heaven. De sushi was nog warm, waardoor het een aparte smaak had.azura-rotterdam-6azura-rotterdam-15

Vervolgens kregen wij de rainbow maki (14,50), met tonijn, zalm, avocado en viskuit. Prachtig opgediend, versierd met blaadjes en bloemetjes. Deze sushi was lekker, maar niet verrassend of bijzonder. Ook de halve king crab maki (8.25) was lekker en precies zoals een california maki zou moeten smaken. Wel erg bijzonder was de halve carpaccio maki (8.55) die we hadden besteld. Deze sushi had een vulling van rucola, avocado en truffelsalsa, met een topping van dungesneden (rauwe) entrecôte. Misschien zouden de Japanners dit soort sushi vervloeken (ik weet het eigenlijk wel zeker), maar deze combinatie is echt verdomd lekker!

azura-rotterdam-12azura-rotterdam-14

We bestelden hierna nog twee warme gerechten. De gyoza (9,95) met wagyubeef. Deze delicate, handgemaakte pasteitjes zijn wel wat anders dan de kant-en-klare gyoza die men bij all-you-can-eat serveert. Het deeg was zacht, de vulling was super mals en de zure dipsaus paste er goed bij. Het tweede gerecht was de usuyaki (13,95), gevulde rib-eye roll met bosui, enoki paddenstoelen en knoflook. Heel erg lekker. Het vlees was mals, de paddenstoelen hadden nog bite en de saus die erover heen zat maakte het geheel compleet.

azura-rotterdam-18 azura-rotterdam-16

Ik kon natuurlijk niet weggaan zonder een toetje te proberen. Lastige keuze, want de groene thee tiramisu en het mochi ijs leken me beiden heel lekker. Maar er is één toetje dat ik jaren geleden een keer heb gegeten en waar ik toen verliefd op ben geworden en dat is: gefrituurd ijs (5,95). En gelukkig stelde Azura me niet teleur. Het tempura dat om het ijs heen zat, was lekker chewy en zoet. Het vanille-ijs dat binnenin zat was een beetje gesmolten, maar had nog een bevroren kern. Precies zoals het hoort, maar jammer dat er geen echte slagroom op zat, dat had het geheel nog afgemaakt.

azura-rotterdam-21azura-rotterdam-20

Conclusie: Azura is een geweldig sushirestaurant. Wat mij betreft mogen alle gerechten ontdaan worden van de foie gras. En hoewel de kwaliteit van alle gerechten ongetwijfeld heel goed was, vond ik het wel een beetje aan de prijzige kant. De uitstekende service zorgde er naar mijn mening ook voor dat het een zeer geslaagd diner was.

Restaurant Azura
Otto Reuchlinweg 1166
3072 MD Rotterdam
www.restaurantazura.nl

Open
Ma t/m zo: 16:00 – 13:00

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.