Hotspots Rotterdam

Hotspot Rotterdam: Restaurant Karakter

April 8, 2017

Deze week is het Nationale Restaurantweek en dat is dé kans om voor een mooie prijs bij de wat luxere restaurants te eten. Verschillende restaurants bieden deze periode voor een prijs vanaf €27,50 een drie gangenmenu aan. Wij besloten om een keer bij restaurant Karakter langs te gaan op het Westelijk Handelsterrein. Een restaurant dat kookt met dagverse en biologische ingrediënten. Ik had veel goede verhalen gehoord, dus ik was erg benieuwd.

Restaurant Karakter zit dus binnen het gezellige, sfeervolle Westelijk Handelsterrein. Een plek waar ik veel te weinig kom. Zonde, want in deze buurt zitten er zoveel goede restaurants. Bijna aan het einde van de overdekte hal zit Karakter. Van binnen is de zaak niet overdreven hip ingericht, maar er hangt wel een goede sfeer. De tafels zijn mooi gedekt en je wordt uitstekend welkom geheten en bediend. Wij namen het verrassingsmenu en voegde er een vierde gang aan toe, omdat we grote trek hadden.

Het diner begon met een amuse dat werd geserveerd in de vorm van een hele bijzondere soep in een Irish coffee-glaasje. Het was een uiensoep met koffie en crème. Ik weet het, het klinkt als een hele vieze combinatie, maar het was echt verrassend lekker! Nooit geweten dat deze smaken zo goed samen gaan.

Het voorgerecht was een stukje casselerrib van het varken. Geserveerd met erwten, eekhoorntjesbrood en asperge. Het was een uitstekend gerecht waarvan de smaken elkaar goed aanvulde. En die prachtige kleuren samen zorgde ervoor dat het bord er als een schilderijtje uitzag!

Het tussengerecht bestond uit een tartaar van kabeljauw en een stukje gebakken kabeljauw. Daarover werd aan tafel een bouillon van gepofte aubergine geschonken. Het geheel werd geserveerd met een toast met haringkaviaar en gepofte zwarte knoflook. Ik vond dit er niet alleen heel mooi uitzien, het was ook erg lekker.

Ook het hoofdgerecht zag er leuk en creatief uit. Het bord was gevuld met polenta, een taartje van maïs en asperge, gepofte maïs (a.k.a. popcorn) en gevogelte. Een origineel gerecht met ingrediënten die je niet al te vaak ziet. Het gevogelte was naar mijn mening wel en klein beetje aan de droge kant en daar houd ik zelf niet zo van.

Het toetje vond ik misschien wel weer het lekkerste gerecht van de avond. Met chocola en aardbeien kan je dan ook niet fout gaan, toch? Het toetje bestond uit witte chocolademousse, een brownie, chocoladesaus en aardbeiensaus. Yummy!

Ik vond het uiteindelijk een smakelijke avond met originele gerechten en een heerlijk toetje. En ook niet onbelangrijk: in het restaurant hing een topsfeer.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.