Hotspots Restaurants Rotterdam

Hotspot Rotterdam: Roffa Streetfoodbar

August 5, 2018

Als je zou denken aan typisch Rotterdams eten, dan schiet er misschien niet meteen een gerecht naar binnen. Ik denk in ieder geval aan de kapsalon en in het algemeen aan stevig krachtvoer. En dat is precies wat ze bij Roffa Streetfoodbar serveren: stevig krachtvoer in de vorm van vlees van de barbecue. Ik was met name benieuwd naar de enige echte Roffa Burger, dus ik ging afgelopen weekend langs.

Roffa Food

Roffa Streetfoodbar zit vlakbij het Westelijk Handelsterrein op de Scheepstimmermanslaan en heeft nog een vestiging, onder de naam Roffa Restobar, in het Oude Noorden. Daar komt binnenkort zelfs nog een derde vestiging bij, want ook in de Foodhallen Rotterdam op de Kop van Zuid komt een Roffa Streetfood-kraampje.

Menu

Het menu is geïnspireerd op de BBQ-keuken uit Texas en Latijns-Amerika. Op het menu staan verschillende vleesgerechten die worden bereid op de barbecue of in een smoker. Als je met een groep bent, kun je de Roffa Meat Platter nemen met allerlei stukken vlees om te delen. Daarnaast staan er bijgerechten op de kaart, zoals gegrilde mais, verschillende sauzen en natuurlijk mogen ook de frietjes niet ontbreken.

Streetfood

Wij bestelden om te beginnen de gerookte buikspek, die acht uur in de smoker had gelegen. Het vlees, dat inderdaad heel lekker mals was, werd geserveerd met wat frisse ingelegde uitjes. Verder deelden wij in BBQ-saus gemarineerde spare-ribs. Deze waren lekker zacht en goed op smaak, maar ook enigszins aan de droge kant.

En ten slotte probeerden we nog de Roffa Burger! En wat die burger dan inhoudt? He is angusbeef op een briochebroodje met sla, Rotterdamsche oude kaas, gekarameliseerde uitjes en chiptole mayonaise. Nou, wat mij betreft mag deze hamburger echt de naam Roffa Burger dragen, want hij was heerlijk, zonder dat er teveel poespas opzat.

Eindoordeel

Als je een keer zin hebt in een stevig vleesgerecht, dan ben jij bij de restaurants van Roffa Food aan het goede adres. Voor vegetariërs of pescetariërs is het aanbod niet zo aantrekkelijk, alhoewel er wel alternatieven voor vlees op de kaart staan. En healtfreaks en fitgirls/boys, tsja, die kunnen beter helemaal thuisblijven. Je kunt de gerechten trouwens ook thuis laten bezorgen. Iets dat volgens mij heel populair is, want het was een komen en gaan van foodora-bezorgers.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.