Hotspots Rotterdam

Hotspot Rotterdam: Round & Round

February 28, 2016

Oh Round & Round… ik ben een beetje verliefd op dit zaakje. Hoe kan het ook anders, het ziet er allemaal zo cute uit. Zodra je binnenloopt wordt je overvallen door schattigheid. En dan heb ik het zowel over de inrichting als over de lekkernijen in de vitrine. Je kunt hier namelijk terecht voor de zogenaamde cakerolls, een lekkernij die ik vooral ken vanuit Hong Kong.  Het is een opgerolde cake met een vulling in plakjes gesneden. Je kunt ze meenemen of plaats nemen aan één van de gezellige tafeltjes.

Round & round rotterdamEr zijn verschillende smaken zoals: matcha met redbeans, koffie met baileys of chocola met bananen. Daarnaast zijn er nog verschillende taarten en kun je hier Japanse pannenkoeken bestellen. Maar ook staan er verschillende bijzondere dranken op de kaart. Van matcha latte tot een verse appelkaneel thee, met echte stukken appels. Het mooie is dat Round & Round gebruik maakt van natuurlijke smaken, met weinig (of zo min mogelijk) suiker en vet. Kun je geen keuze maken? Dan kun je ook een keer langskomen voor de high tea. Dan kan je van alles wat proeven.

Round & round rotterdam

Ik bestel thee met een stukje cheesecake. Ik mag uit verschillende soorten losse thee kiezen en neem de coconut thee. Mijn bestelling wordt op enorm schattig servies geserveerd. De cheesecake is lekker luchtig en niet te zoet. Lekker, want ik hou niet van zo’n mierzoete cheesecake. Mijn tafelgenoten nemen limonade met een cakeroll. De limonade wordt geserveerd met munt en aardbeien en smaakt super verfrissend. De cakerolls zijn ook goed op smaak en de cake is sponsig zoals het hoort. Ook de matcha latte schijnt een aanrader te zijn. Het ziet er in ieder geval mooi uit.

Round & round rotterdam

Het cake gedeelte is in ieder geval geslaagd, maar je kunt hier ook terecht voor crafts. Achter in de winkel staan namelijk een paar stellingen met allerlei spulletjes. Knuffels, etuis, postkaarten en servies. Net zoals alles in dit winkeltje heeft het een hoog schattig gehalte. Round & Round is een leuke aanvulling van de Hoogstraat en Rotterdam.

Round & round rotterdamRound & Round rotterdam

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply ellen February 29, 2016 at 8:44 am

    Wat een apart zaakje en weer leuk geschreven

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.