Hotspots Restaurants Rotterdam

Hotspot Rotterdam: Sappi

October 25, 2017

Verkoudheid. Het is misschien wel een van de vervelendste dingen die er is. Tenminste, dat vind ik persoonlijk. Je bent niet ziek genoeg om in bed te blijven liggen, maar je voelt je wel futloos en je zit niet lekker in je vel. Daarom doe ik vooral tijdens de donkere maanden extra mijn best om zoveel mogelijk vitaminen binnen te krijgen. Een perfecte manier om je dagelijkse hoeveelheid vitamine aan te vullen is met sapjes.

En de perfecte plek om die te halen is wat mij betreft Sappi op het Binnenwegplein, naast metrostation Beurs. En niet alleen voor de sapjes trouwens, want ze hebben nog veel meer. Sappi is een leuke, frisse zaak waar je heerlijke ontbijtjes, lunches en sapjes kunt scoren. Of je nu op zoek bent naar een vegan gerecht, een detoxsapje, een koffie to go of een goede lunch, er is voor iedereen wat. 

Juices en smoothies

Alleen al qua drankjes, is het menu van Sappi heel uitgebreid. Er zijn sapjes voor elke gelegenheid, zoals de ‘energizer’, de hangover killer’ en de ‘beat fever’. Dan zijn er nog de shots voor wat extra power. En er zijn ook nog fruit- en groenten,- en proteïnesmoothies. Maar een gewone koffie of thee kun je ook gewoon bij Sappi krijgen. En dat is handig, want het winkeltje zit direct naast metrostation Beurs, middenin het centrum van de stad. Een perfecte plek dus als je onderweg snel even wat to go wil halen.


De ‘Django Mango’ met mango/sinaasappel/appel/aardbei is de meest populaire smoothie.

Breakfast Bowls

Nieuw op het menu van Sappi zijn de breakfastbowls. Je kunt kiezen uit yoghurt met granola, een pitaya bowl of een acai bowl. Ik nam de acai bowl met acai, banaan, rode vruchten, kokosvlokken en granola. Ik vond het een lekker vers en verfrissend ontbijtje. De speculaas granola die erin zit, is van het kleine bedrijfje Naturally Granola. De huisgemaakte granola bevat haver, zonnebloemzaadjes, dadelsiroop, speculaaskruiden, honing, kokosolie, macadamia’s, hazelnoten, hennepzaad en lijnzaad.

Lunch en snacks

Voor een lekker broodje of een salade kun je ook gewoon bij Sappi terecht. Ik wou dat er zoiets bij mijn kantoor in de buurt zat, want dan zou ik hier denk ik elke dag wel iets halen. Op het menu staat onder andere een cream cheese pesto sandwich, chicken avocado sandwich en een salade met tonijn. En voor degenen die eens wat anders wil, is het broodje met banaan en roomkaas een aanrader.

Sapkuren

Om nog even terug te komen op het verkoudheidverhaal. Sappi biedt ook speciale anti-flu pakketten aan. Een anti-flu box bevat drie sapjes en drie shots, die je helpen om weer helemaal fit te worden. Daarnaast zijn er ook verschillende detox sapkuren te krijgen. Tijdens de sapkuur stop je 3, 5 of 7 dagen met je dagelijkse voeding en in de plaats daarvan drink je sappen. Deze sappen bestaan uit 80% groente, 20% fruit en zitten vol met vitaminen enzymen en mineralen. Je kunt er hier meer over lezen.

Sappi Rotterdam
Binnenwegplein 2b

Rotterdam, 3012 AK
www.sappirotterdam.nl

Open
Ma: 11:00–18:00
Di t/m vrij: 8:00–18:00
Za: 10.00–18:00
Zo: 11:00–18:00

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.