Hotspots Restaurants Rotterdam

Hotspot Rotterdam: Solfood

June 6, 2018

Op de Pannenkoekenstraat zit sinds een paar jaar Solfood. Een mediterrane traiteur die ook een – zeer populaire – vestiging in Rhoon heeft. Wat je er zoal kunt halen: bijzondere vleeswaren, biologische tapenades, buitenlandse kazen en allerlei soorten tapas. Maar waar ik voor kwam is ten eerste een plekje op het terras en ten tweede een van hun heerlijke belegde broodjes.

Want die broodjes van Solfood zijn berucht in Rhoon én Rotterdam. Waarom? Omdat ze rijk belegd en met liefde gemaakt zijn. O, ja en omdat ze superlekker zijn. Een keuze maken uit de menukaart is, voor iemand die van mediterraan belegde broodjes houdt (ik!), erg moeilijk. Een broodje San Daniele ham met aubergine, basilicum mascarpone en avocado of een broodje porchetta met venkel klinken mij bijvoorbeeld als muziek in mijn oren.

Ik kies samen met mijn vriend uiteindelijk het broodje zalm en het broodje carpaccio om te delen. En die laatste keuze is trouwens niet geheel willekeurig. Zoals je misschien al eens op De Buik hebt gelezen, of van een Solfood-fan hebt gehoord, is dit veruit het meest bestelde product. Ik snap het wel hoor, het is echt next level lekker! Het broodje zalm ook trouwens. Simpel, maar de kwaliteit van de zalm was erg goed en dat proef je meteen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.