Hotspots Rotterdam

Hotspot Rotterdam: Spaghettata

October 9, 2016

Ik ben dankzij de locatie van mijn werk steeds vaker te vinden in het westen van het Rotterdamse centrum. Één van de leukste straten in deze buurt is toch wel de Nieuwe Binnenweg. Ik fiets er wekelijks doorheen en geniet dan altijd van de gezellige chaos. Één van de vele restaurantjes die daar gevestigd zijn is Spaghettata. Ik kende het al lang en ik heb tientallen keren op het punt gestaan er een keertje te eten, maar het kwam er nooit van. Dit weekend had ik toevallig nog een volle AH restaurantactiefolder liggen en toen ik zag dat Spaghettata ook meedeed was de keuze snel gemaakt.

spaghettata-10spaghettata-2

Vrijdagavond fietste ik weer over die levendige Nieuwe Binnenweg. Ik deed eerst een vrijmibo bij Kino en schoof toen aan voor een diner bij Spaghettata. Het zat helemaal vol en er hing een knusse sfeer. Nu het ‘s avonds buiten weer koud en donker is, vind ik het zo fijn als je ergens binnenkomt waar het warm is en de kaarsjes gezellig aanstaan. Ook fijn is dat we meteen wat brood, olijfolie en een fles kraanwater op tafel kregen. In veel landen de normaalste zaak van de wereld, maar in Nederland zie je dat helaas niet vaak.

spaghettata-1spaghettata-3

De menukaart is uitgebreid, precies goed, want er is voor ieder wat wils. Antipasti, salade, pizza, pasta en dagelijks wisselende gerechten. Ook de drankkaart is vrij uitgebreid met veel wijnen die per glas te bestellen zijn. Wij waren met zijn drieën, maar bestelden twee voorgerechten: de polpette in sugo (gehaktballetjes in tomatensaus) en een salade met spinazie, witlof, truffel en parmezaanse kaas. Zoals bijna alles op de kaart zijn dit twee simpele gerechten die weinig ingrediënten bevatten, maar met zulke pure en sterke smaken heb je dat ook niet nodig. De gehaktballetjes waren sappig en de salade was goed op smaak. Ik hou van de simpele Italiaanse keuken.

spaghettata-4spaghettata-5

Als hoofdgerecht had ik de ravioli met krab en garnalenbisque. De pasta was vers, al dente en de vulling was heerlijk. De kleine portie vond ik ook wel echt klein, maar voor mij was het genoeg. Bij twijfel zou ik je in ieder geval aanraden om een grote pasta te bestellen, want die zijn niet overdreven groot. De anderen aan de tafel hadde de lasagne met aardappel en gorgonzola en de pappardelle met truffel. De lasagne heb ik ook geproefd en was echt heel lekker smeuig. De pappardelle was ook echt een aanrader als ik mijn tafelgenoot mag geloven.

spaghettata-6spaghettata-7

En toen was het weer toetjestijd! Voor mij is een Italiaanse maaltijd niet compleet zonder een glaasje limoncello, dus ik bestelde dat als toetje. Ik kreeg een royale hoeveelheid in een mooi ijskoud glas. De anderen bestelden tiramisu. Ik heb de tiramisu ook geproefd en hoewel deze wel lekker smaakte, mocht ie van mij nog wel wat vetter en romiger genoeg. Een tiramisu hoort nou eenmaal een grote caloriebom te zijn.

spaghettata-8spaghettata-9

Ik vond het een leuke avond in Spaghettata. Een leuke sfeer, goede bediening en lekker eten. Dus als je net als ik uit het oosten van Rotterdam komt en het westen net te ver vindt… Ga alsjeblieft niet voor de makkelijke pastarestaurants op de Binnenrotte, maar fiets dat kleine stukje even door naar de Binnenweg.

RESTAURANT SPAGHETTATA
Nieuwe Binnenweg 151
3014 GK Rotterdam
010 – 436 51 63


www.spaghettata.nl

Open
ma t/m wo: 18:00 – 21:30
do t/m za: 18:00 – 22:00
zo: 17:30 – 21:30

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.