Hotspots Restaurants Rotterdam

Hotspot Rotterdam: Supermercado

October 20, 2017

Ola Supermercado! Wat ooit Blender was, is nu al een tijdje het hippe en gezellige Supermercado. Een veelzijdig restaurant waar iedereen terecht kan voor verschillende Latijns-Amerikaanse gerechten en lekkere cocktails. Mede dankzij de handige, centrale ligging aan de Witte de Withstraat en de Schiedamse Vest is het inmiddels een onmisbare hotspot in Rotterdam geworden.

Cocktails en shared dining

Supermercado is een afspiegeling van alles dat op dit moment in is. De inrichting is bijvoorbeeld helemaal anno 2017 met hangende planten, gezellige verlichting en een grote eyecatcher op de muur. Ook het veelzijdige menu past bij de wensen van deze tijd. Of je nu komt voor een drankje op het zonnige terras, voor een borrel met wat snacks of voor een uitgebreide lunch, het kan allemaal. Ook wat betreft diner is het menu veelzijdig. Er staan hoofdgerechten op die je in kleine of grote portie kunt bestellen en verschillende sidedishes en gerechtjes om te delen. Supermercado leent zich daarnaast uitstekend voor familiegelegenheden, want er is ook aan de kleintjes gedacht. Die kunnen zich vermaken in de ‘mini mercado’.

Hoofdgerechten

Nu had ik wel eens vaker een cocktail gedronken op het zonnige terras van Supermercado, maar ik had er nog nooit gegeten. Dus ging ik samen met een vriendin eens een keer langs op vrijdagavond. Vooraf namen we een drankje en een groot bord nacho’s (€7,50) met alles erop en eraan: kip, jalapeños, mais, bonen, guacamole, tomatensalsa en kaas. Als hoofdgerecht probeerde ik de Peruaanse ceviche met zeebaars (€9,00), de Zuid-Amerikaanse empanada met rundvlees en de burrito bowl met zalm. Van alle drie de gerechten was de ceviche mijn favoriet. Mijn vriendin had de hamburger (€12,00) met zoete aardappelfrietjes, die ze beiden erg lekker vond.

Hapje en drankje

Ik vind Supermercado echt een superleuke plek voor een drankje en een hapje – wat ik trouwens nog niet vermeld heb, is dat je er naast veel verschillende cocktails ook nog ‘shared drinks’ kunt bestellen. En of je nu binnen of buiten zit en of het nu zomer of winter is, Supermercado geeft je dat zwoele zomergevoel. Het eten was misschien niet het beste dat ik ooit heb gegeten, maar als je gezellig een drankje en een hapje wil doen is dit wel de perfecte plek!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.