Hotspots Restaurants Rotterdam

Hotspot Rotterdam: The Commons

September 23, 2018

The Commons is het restaurant van The Student Hotel in Rotterdam Kralingen. Dat betekent niet dat het een plek is waar alleen studenten komen, integendeel, het is een plek voor jong, oud, werkenden, studerenden en reizigers. Vandaar ook de naam The Commons: dit is de plek waar iedereen samenkomt om – onder genot van een hapjes en/of drankje – er achter te komen wat ze allemaal in common hebben, ondanks de verschillende achtergronden. Dit maakt me al meteen fan, maar natuurlijk was ik ook benieuwd naar het menu en die mocht ik uitproberen tijdens de officiële opening.

Menu

Hoewel dit restaurant toebehoort aan The Student Hotel waar voornamelijk studerende expats verblijven en de prijzen dus betaalbaar moeten blijven, staan er niet alleen typisch studentengerechten op het menu. Vergeet de pasta pesto of de ‘Mexicaanse’ wraps, bij The Commons kun je echt goed eten voor een kleine prijs.

Voor de lunch kun je bijvoorbeeld een pizza (vanaf 7 euro) bestellen, een broodje smashed avocado (€8) of een scandinavian fishjar (€8). Het koude vispotje met forel en gerookte zalm vond ik erg lekker. Ook staat er zowel voor lunch als diner een betaalbare en wisselende daghap op het menu.

Borrel

Ook voor een borrel is The Commons een geschikte plek. Er staan verschillende soorten wijn, bier en cocktails op de kaart. Daarnaast kun je allerlei hapjes bestellen: van olijven tot flatbread met dips en van chickenwings tot een vegan heaven.

Diner

Ik mocht ook nog een aantal dinergerechten proberen. Ik proefde zowel de frisse couscous tabouleh (€12) als de goedgevulde superfood salade (€14), maar wat het meest in de smaak viel was de kippenborst met zijdezachte wortelpuree, cashewnoten en verrassend lekkere erwtjes (€15). Ook de aubergines uit de oven waren heerlijk. De zachte groente werd geserveerd met een crunchy hazelnootpesto, linzen en fetakaas (€14,5).


Wat ik zo leuk vind aan The Commons is dat de menukaart modern en hip is, maar er wel voor ieder wat wils is. Of je nu vegan, vegetariër, een vleeseter of juist gek op vis bent. O, ja en de toetjes zijn hier trouwens ook onweerstaanbaar. De pavlova met aardbeien is licht en niet te zoet. De brownie die is echt met alles erop en eraan: vanille ijs, crunchy nootjes én caramel. Hmmm…..


You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.