Hotspots Rotterdam

Hotspot Rotterdam: The Fish Market

September 4, 2016

De Binnenrotte heeft er sinds 1 september een nieuw restaurant bij: The Fish Market. De naam verklapt grotendeels al wat je hier kunt eten. Het is een restaurant voor de echte vis liefhebber. Zelf hou ik heel erg van vis, schelp- en schaaldieren, dus probeerde ik vrijdagavond The Fish Market uit.

the fish market 11The Fish Market 3   The Fish Market 2The Fish Market 1

De inrichting is stoer. Zodra je binnen loopt zie je de open keuken met daarvoor alle vissen, kreeften en krabben nog levend uitgestald in het water. In ieder geval weet je dus zeker dat het eten hier hartstikke vers is. En dat is natuurlijk ook belangrijk bij vis en seafood. Want hoewel je vrij weinig kunt verpesten aan goede vis, is het wel heel belangrijk dat het vers en puur smaakt. Tenminste, dat vind ik zelf het lekkerst.

The Fish market 4

De menukaart is zeer uitgebreid. Er zijn verschillende soorten wijn en bubbels per glas te krijgen. Ook staan er verschillende soorten cocktails op de kaart en verschillende gin-tonics. Qua eten zijn er twee kaarten. De standaard menukaart en de catch-of-the-day kaart waar alle dagspecialiteiten op staan. Op de kaart staan onder andere sashimi, kreeft op verschillende bereidingswijzen, fish & chips gerechten . Je kunt verschillende soorten vishoofgerechten bestellen of een mixed fish grill nemen. Maar de sterren van de kaart zijn natuurlijk de fruit de mer plateaus.

The fish market 8

Wij moesten lang twijfelen, want alles op de kaart leek ons lekker. Uiteindelijk namen we de gefrituurde inktvisringen met patat en salade. Deze waren lekker en goed gekruid. Ook bestelden we een warme seafood plateau voor één persoon. Hierbij zat een halve kreeft, een stuk inktvis, grote garnalen, een stuk zalm, gegrilde tonijnsteak en mosselen in een tomatensaus. Alles smaakte echt super vers en heerlijk puur. Precies zoals ik het lekker vind. Ik vond het een hele royale portie voor één persoon, leuk dat je op deze manier van alles kunt proeven.

The fish market 10

Wat ik leuk vind aan The Fish Market is dat het écht om vis (en seafood) draait. Vers, puur en op verschillende manieren bereid: van rauw tot gefrituurd. Er zijn hier geen compromissen voor de vleesliefhebbers. En waarom zouden ze ook? Vis is gewoon hartstikke lekker!

the fish market 12

The Fish Market
Binnenrotte 105-111
3011 HB Rotterdam
info@thefishmarket.nl
010 – 313 09 47


www.thefishmarket.nl

Open:
zondag t/m woensdag: 11.30–22.00
donderdag t/m zaterdag: 11.30–22.30

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.