Hotspots

Hotspot Rotterdam: The Oyster Club

July 13, 2018

Het is natuurlijk best decadent om op een willekeurige woensdagmiddag oesters en sashimi als lunch te eten. Maar ja, als je een uitnodiging voor een perslunch bij visrestaurant de Oyster Club krijgt, kan je dat toch niet weigeren? Daarom zat ik afgelopen woensdagmiddag met een gezellige groep bij de pas geopende Oyster Club, met in mijn linkerhand een glaasje bubbels en een oester in mijn rechter. We beginnen de lunch dus met een schaal verse oesters, geserveerd met drie toppings. En daarbij een heerlijk zoet briochebrood met olijfolie. Als je een oesterliefhebber bent, ben je bij dit restaurant sowieso op de goede plek. Ze serveren hier vier verschillende soorten, waaronder gillardeu-oesters, en op vrijdagmiddag is het zelfs oester ‘happy hour’.  Je krijgt ze dan voor een euro per stuk.

Vervolgens wordt de tafel volgeladen met sushi en sashimi. Het ziet er allemaal prachtig uit, geserveerd op mooi servies en met kleurrijke bloemen. We krijgen maki’s met spicy tuna, zalm en avocado en pekingduck in een sojawrap. Overigens staan er op de kaart ook een aantal speciale sushirolls, zoals een met toro tuna belly. Daar betaal je dan alleen wel 24 euro voor vier stuks voor.

Tussendoor krijgen we ook nog een korte rondleiding bij het zusje van The Oyster Club: restaurant Café in the City dat over een paar weken haar deuren zal openen. Deze even chique tent waar je binnenkort terecht kunt voor een hapje en vooral ook een drankje, zit in een wel heel iconisch pand, namelijk wat vroeger Sorbonne was. Het leuke is dat de echte Sorbonne-gangers van vroeger de bar nog wel zullen herkennen, de indeling is grotendeels hetzelfde gebleven. De look zal natuurlijk wel compleet veranderen.

Ten slotte volgen de warme visgerechten: grote gamba’s, vongole gebakken in knoflook en gegrilde langoustines. Het ziet er allemaal weer tiptop uit en de smaak is ook goed.

The Oyster Club is een plek waar je van moet houden. Het is geen simpel visrestaurant, maar heeft een chique uitstraling en richt zich voornamelijk op gasten tussen de 30 en 65 jaar. Het is naast een restaurant ook een bar en een club, maar die is alleen voor exclusieve leden, of zoals het zelf noemen “the lucky few”. 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.