Hotspots Restaurants Rotterdam

Hotspot Rotterdam: Trattoria a Proposito

July 9, 2018

Hoewel het ongeveer op het meest centrale punt van Rotterdam zit, zou je Trattoria a Proposito zo voorbij lopen. Verscholen naast het D.E Café, vind je dit Zuid-Italiaanse restaurant. Als je eenmaal weet dat het er zit, zul je het nooit vergeten en waarschijnlijk vaker een bezoekje aan deze top Italiaan brengen.

Menu

De menukaart van A Proposito wisselt, maar staat altijd bom vol lekkere opties vega-, vlees-, vis- en natuurlijk pastagerechten. De kaart staat helemaal uitgeschreven op een krijtbord, verdeeld in voor- en hoofdgerechten.

Gerechten

Wij namen een aantal gerechten om te delen. Vooraf een Italiaans bereidde carpaccio en inktvisjes in tomatensaus. Daarna volgden de verse tonijnsteak met stukjes verse zalm in een courgette-roomsaus, ravioli met paddenstoelen in een truffelroomsaus en een risotto met zeevruchten.

De gerechten waren allemaal superlekker. Weinig poespas, maar met pure en verfijnde smaken, zoals je mag verwachten van de (zuid-)Italiaanse keuken. De serveersters komen aan tafel om olijfolie, zwarte peper en/of parmezaanse kaas aan de gerechten toe te voegen als je dat wil.


Dessert

Een Italiaans toetje kan je echt niet overslaan en ook bij A Proposito zou ik dat zeker niet doen. Er zijn niet veel verschillende toetjes, maar de klassiekers zijn eigenlijk al voldoende. Wat dacht je van semifredo en tiramisu? Beide desserts waren heerlijk, maar hadden wel een sterke alcoholsmaak. Daar moet je van houden. En als je ervan houdt, dan is een glaasje limoncello natuurlijk al helemaal de perfecte afsluiting van de avond.

Ik was met twee vriendinnen en met z’n drieën kunnen we meestal toch best wel wat op, maar aan het einde van de avond zaten we echt vol. De porties zijn niet bijzonder groot, maar zeker vullend genoeg. Een belangrijk detail om te weten als deze foto’s je geïnspireerd hebben: A Proposito is alleen doordeweeks geopend voor lunch en diner.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.