Hotspots Rotterdam

Hotspot Rotterdam: Wah Nam Hong Restaurant

January 31, 2016

Ik kwam al vaak bij de Chinese supermarkt Wah Nam Hong op de Kruiskade voor de nodige boodschappen. En ik was erg blij toen ik hoorde dat ie ook in de Markthal kwam, want dat is nog dichter bij mijn huis! En het leukste is dat er in dit filiaal ook een restaurant zit, waar je voor  verschillende Aziatische gerechten terecht kan. En dit kleine, verstopte plekje is misschien wel de best bewaarde geheime eetplek van de drukke Markthal.
Wah Nam Hong 2
Wah Nam Hong is een drukbezochte winkel in de eveneens druk bezochte Markthal. Het staat er meestal vol met mensen die zich vergapen aan alle exotische Aziatische producten en hun kleurrijke verpakkingen. De beneden verdieping is gevuld met tientallen verschillende soorten noodles, allerlei Chinese groenten en schappen vol kruidenpasta’s en potjes sambal. Op de boven verdieping vind je een afdeling vol met servies, pannen en kookboeken. Hier kun je echt mooi Aziatisch servies scoren en hele leuke kookboeken over allerlei wereldkeukens vinden. Maar het belangrijkste dat je hier boven vindt, is het restaurant.
Wah Nam Hong 3
In het restaurant serveren ze uiteraard verschillende Aziatische gerechten. Een kleine greep uit de menukaart: Vietnamese noodlesoup (pho), verschillende dim sum, Thaise viskoekjes en rijst met tsa sieuw. De kaart wisselt volgens mij vrij vaak en elke dag is er een andere daghap. Ik vind de dim sum er vrij prijzig, maar de noodlesoepen en andere grote gerechten zijn goed geprijst tussen de 7 en 12 euro. Je kunt plaatsnemen aan de grote tafels of aan de bar die uitkijkt over de hele Markthal.
Wah Nam Hong 5
W
ij namen de Maleisische noodlesoup en het Vietnamese broodje met geroosterd varkensvlees (banh mi). Beide porties waren royaal, vooral het broodje waarvoor ik even moest nadenken hoe ik het in mijn mond ging krijgen. Het smaakte allebei ook heel lekker en vers. De noodles waren vers gemaakt en de boullion was heel smakelijk. Ik ben benieuwd of de rest van de menukaart ook zo lekker is, dus ik kom snel weer terug.

Wah Nam Hong Markthal
Unit 108

Ds. Jan Scharpstraat 298
3011 GZ Rotterdam
010-4333371
http://www.wahnamhong.eu

Open
Ma t/m do & za: 10:00 – 20:00
Vrij: 10:00-21.00
Zo: 12:00 – 18:00

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply ellen February 6, 2016 at 10:34 am

    Ziet er weer lekker uit mmmmm

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.