Restaurants Rotterdam

Ik ging lunchen zonder te wachten via de Restoranto App

November 18, 2018

Een paar weken geleden nodigde Restoranto mij uit om een keer hun app uit te proberen. Ik had nog niet eerder gehoord van het concept, maar met Restoranto kun je dus van tevoren een maaltijd bij een restaurant naar keuze bestellen, zodat het al klaarstaat als je aankomt.

Reserveren

Ik testte het uit bij Hudson op de Schiedamse Vest. Ik reserveerde op donderdag alvast een plekje via de app en op vrijdag selecteerde ik wat ik wilde eten: een chickenburger met sesamsaus en kimchi, een mango/munt-smoothie en een kipsalade voor mijn lunchdate.

Handig

Vrijdagmiddag kwam ik de zaak binnengelopen en de serveerster wees me naar een plekje. Nog geen minuut later stond de smoothie voor mijn neus en een halve minuut later de chickenburger. Dit is vooral handig als je bijvoorbeeld een zakelijke lunch hebt of in je werkpauze even snel wat wil eten. Je moet alleen dus wel echt op de afgesproken tijd komen, want anders is je eten koud.

De prijzen zijn gewoon hetzelfde als wanneer je het in het restaurant zou bestellen. Je kunt via iDeal betalen en zelfs selecteren of en hoeveel fooi je wilt geven. Als je klaar bent met eten, kun je dus meteen weglopen.

You eat you feed

Nog een leuk – en ook belangrijk – detail van Restoranto is dat zij per bestelde maaltijd een maaltijd doneren aan hulpbehoevenden in Oeganda. Tijdens een reis door Afrika werden de appeigenaars geïnspireerd door een oud Oegandees gezegde: ‘gava ma kulya’ wat betekent dat voedsel de bron van energie, kracht en wijsheid is. En daar ben ik het helemaal mee eens.

Je kunt de app hier downloaden.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.