Wie mijn blog regelmatig leest, weet dat ik graag in het Oude Noorden kom. De laatste tijd heb ik de wijk alleen veel te weinig bezocht. Een paar weken geleden besloot ik daarom om weer eens een bezoekje te schenken aan de Zwaanshals. Daar stuitte ik op een nieuw Italiaans restaurant midden in een kunstgalerie: GaleriAAA by Mangiare Mijn interesse was meteen gewekt, dus ‘s avonds ging ik terug om er te eten.
Zoals altijd was ik vergeten te reserveren en was er dan ook geen plek meer. Een paar weken open, maar nu al heel populair dus. Gelukkig mochten we wel aan het tafeltje buiten zitten. Zo zaten we niet tussen de grote kunstwerken die aan de groene muren hangen, maar ach… Het uitzicht aan de kade is ook best leuk.
Menu
GaleriAAA by Mangiare werkt – net als de andere filialen van Mangiare – niet met een vast menu. Om achter het menu te komen, moet je goed luisteren naar de ober, die weet namelijk alle gerechten uit zijn hoofd en kan deze zo aan je opdragen. Knap en indrukwekkend, maar heel praktisch is het niet. Je weet namelijk niet hoe duur alles is en als je er nog even over wil nadenken, moet je het zelf ook allemaal onthouden.
Wachten
Wij bestelden meteen alles wat ons lekker leek. Tenminste, eerlijk gezegd leek alles ons lekker. Maar we kozen twee voorgerechten en twee hoofdgerechten en besloten alles te delen.
Om te beginnen kregen we wat vers brood met olie en een karaf water. Ook werd er al snel twee glazen primitivo ingeschonken. Kijk, op zo’n manier is het geen straf om even op je eten te wachten.
Lekker
Toen de voorgerechten op tafel werden gezet, wist ik al: dit wordt lekker. En inderdaad. Man, wat was het smullen. We hadden de gegrilde pijlstaartinktvis die overgoten was met een hele goede olijfolie. Maar vooral de mozzarella verraste ons. Ik eet zo vaak mozzarella, niet meer bijzonder zou je zeggen. Maar deze werd opgediend met caponata (een Siciliaans gerecht met aubergine) en dat bleek een topcombi te zijn.
Hoofdgerecht
Toen onze bordjes leeg waren, kregen we te horen dat er en tafel binnen vrij was gekomen. Topservice! Dus we verhuisden naar binnen.
Daar kregen we de volgende gang: pasta Parmigiano, gemaakt bovenop een hele parmezaanse kaas, en truffelasagne. Dat laatste had ik al eens vaker gegeten bij Mangiare, maar ik was even vergeten hoe goddelijk deze lasagne was. En dat voor maar 13,50. Absoluut een aanrader.
Toetje
Na zo lekker gegeten te hebben, kon ik een toetje bij GaleriAAA natuurlijk niet overslaan. We deelden een key lime pie. Yummy!
No Comments