Hotspots Restaurants Rotterdam

Japanse ramen slurpen bij Tensai Ramen in Rotterdam

March 28, 2018

Midden in het centrum van Rotterdam, op het kruispunt van de Coolsingel en Westblaak is er een nieuwe ramenbar geopend. De eigenaren van Tensai Ramen zijn geschoold in Japan. Ze willen zich van de andere Rotterdamse ramententen onderscheiden door échte Japanse ramen aan te bieden. Om dat te doen maken ze de noodles helemaal zelf. Ik ging vorige week langs om eens te proeven van die authentieke noodlesoup.

Aan de inrichting kan nog wel wat gewerkt worden. Ik begrijp dat een ramenbar best simpel en eenvoudig mag zijn, maar op dit moment is het nog wel heel basic. De helft van de zaak is nog leeg, de meubels zijn sober en het oogt allemaal erg kaal. Wat wel een leuk detail is, is dat er (gedeeltelijk) achter de bar gekookt wordt.

Het menu van Tensai Ramen is nog niet compleet, maar je kunt er verschillende soorten noodles bestellen, waaronder een vegetarische ramen op basis van pompoen en pittige tan tan noodles. Wij namen een kom tori paitan ramen (€13) en als bijgerecht karaage (gefrituurde kip). De karaage vond ik een vrij kleine portie voor €4,70, maar het was heel lekker crispy aan de buitenkant en mals aan de binnenkant. De ramen bestond uit een smaakvolle bouillon van kippenbotten en werd geserveerd met dunne, chewy noodles, sappige sous-vide kip, geroosterd varkensvlees en een eitje.

Je kunt nog wel merken dat Tensai Ramen net geopend is. De service verliep best stroef. De bediening was onze drankjes vergeten te brengen en heeft wel vier keer na moeten vragen wat voor eten we ook alweer besteld hadden. Misschien dat het over een paar weken, na de officiële opening, allemaal wat beter is!:)

Lees ook: Het grote overzicht van Aziatische restauranten in Rotterdam

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.