Hotspots Restaurants Rotterdam

Koreaanse kip en drank in de allereerste Soju Bar in Rotterdam

August 6, 2021
Soju Bar Rotterdam

Soju, je houdt ervan of je vindt het verschrikkelijk. Dit Koreaanse drankje is al een tijdje bezig met een opmars in Nederland. Het is in ieder geval hét onmisbare drankje op veel van de huisfeestjes waar ik de laatste jaren ben geweest. Misschien heb je er nog nooit van gehoord. In dat geval is het hoog tijd om er eens kennis mee te maken. Onlangs opende namelijk de allereerste Soju Bar van Nederland. Gewoon in Rotterdam en op de uitgelegen plek: de Witte de With.

Soju

Om nog even terug te komen op wat soju is: een Koreaans gedistilleerde drank, vaak gemaakt van rijst. Je hebt er een naturelversie van, maar populairder zijn de verschillende smaakjes, zoals aardbei of druif. Je kan het in een cocktail drinken, maar het is ook een perfecte drank om te shotten. Het alcoholpercentage is namelijk relatief laag, meestal zo rond de twintig procent.

Soju Bar

Sinds kort is er dus in Rotterdam de Soju Bar. Op het menu staan verschillende soorten soju, ook op verschillende manieren geserveerd. In een cocktail bijvoorbeeld, gemixt met yakult. Je kunt ook een los shotje of een soju-bomb bestellen.

Maar dat is niet het enige waarvoor je naar Soju Bar kunt gaan. Je komt er ook voor ‘chimaek’, de in Korea superpopulaire combinatie van bier en kip. Soju Bar serveert allerlei soorten korean fried chicken met een brede variatie aan marinades en toppings. Vijf stukjes kip en een biertje kost je 13,50 euro. O ja, en de kip eet je trouwens met plastic handschoentjes.

Soju Bar Rotterdam

Bijgerechten en bingsu

Voor de grotere trek is er ook bibimbap met beef, kip of champignons. Daarnaast zijn er bijgerechten, zoals mandu (Koreaanse dumplings) of ‘gewoon’ frietjes.

Ten slotte staat er nog een andere hele populaire snack op het menu: bingsu. Dat is een grote kom geschaafd ijs met verschillende soorten toppings. Bij Soju Bar hebben ze bijvoorbeeld een versie met Oreo of met matcha en rode bonen.

Soju Bar Rotterdam

Mijn ervaring

Vanwege mijn zwangerschap kon ik eigenlijk niet nemen waar het eigenlijk om draait, namelijk de combinatie van alcohol en gefrituurde snacks. Toch vond ik het leuk om even langs te zijn geweest. Het is heel gezellig en knus in de Soju Bar en ik vind het een hele leuke toevoeging aan de Witte de With. Was de kip de beste KFC van Rotterdam? Nee, maar het was absoluut niet slecht. Al met al dus zeker een aanrader!

Wil je meer weten over Soju Bar, check hier het menu en de openingstijden.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.