Hotspots Restaurants Rotterdam

Korean BBQ bij Hankukmi in Rotterdam

February 3, 2018

Korean BBQ wordt steeds populairder, nu ook in Rotterdam. De bekendste plek om dat te doen is Seoul Sista, het restaurant dat het fenomeen van de Koreaanse barbecue bij een breder publiek deed aanwakkeren. Wat misschien niet iedereen weet, is dat er nog een Korean BBQ-restaurant in Rotterdam zit: Hankukmi. Een klein verborgen plekje boven Spicy Temptation op de Westersingel.

Diehards

Ik zeg het er maar meteen bij: dit restaurant is alleen voor de diehards. Geen fancy designmeubels, geen grote afzuigkappen en geen mooie muurschildering. Hankukmi bereik je door langs het Chinese restaurant Spicy Temptation te lopen en de meest lelijke trap ooit naar boven te nemen.
Eenmaal boven gekomen word je eerst omarmd door de walm van gegrild vlees en dan pas door de zeer vriendelijke medewerkers.

Vervolgens neem je plaats op één van de rode, doorgezakte stoelen aan eén van de 5 /6 tafels die het restaurant telt. De tafel is vet, de barbecue is viezig, de ramen zijn beslagen en na een paar minuten kom je tot de realisatie dat je kleding en je haar al compleet naar barbecue ruiken. En dan, dan kan het feest beginnen.

Want misschien klink ik nu heel negatief, dat is alleen maar om de sommigen voor te bereiden. In Rotterdam komen er steeds meer leuke, hippe en fancy restaurants bij, maar dat moet naar mijn mening niet de standaard worden. Verborgen restaurants op een bovenverdieping zorgen voor een gewenste tegenhanger voor al deze trendy restaurants.

All-You-Can-Eat

Bij Hankukmi eet je all-you-can-eat: doordeweeks voor €24,95 en in het weekend €26,95 (reserveren is gewenst). Op de kaart staan alle bekende Korean-BBQ ingrediënten: bulgogi, ribeye, spek, kip,  garnalen en voor wie durft: koeientong. Ook de bekende bijgerechten zoals  kimchi en zoetzure rettich ontbreken niet. Voor de vegetariërs onder ons is de keuze – net zoals in Zuid-Korea – schaars. Qua groenten kun je alleen courgette of champignons op de barbecue gooien. Natuurlijk wordt alles geserveerd met spicy saus en slablaadjes, om alles tot een lekkere wrap te maken.

Helaas waren we maar met z’n tweeën en zaten we daarom al snel vol. We konden dus niet veel proberen van de extra gerechten die op de kaart staan. We namen wel nog de bibimbap, soep met noodles en beef en de dumplings. De gyoza waren volgens mij gewoon kant en klaar, de soep en de bibimbap smaakten wel vers en huisgemaakt.

Als je uitgebarbecuët bent, krijg je eerst nog te horen: “Echt? Jij hebt niet veel gegeten.” En daarna de vraag of je volgende week weer komt. Ten slotte kun je nog kiezen voor een bolletje ijs om vervolgens met je buikje vol naar huis te rollen.

Lees meer

Lees meer over Koreaanse restaurants in Rotterdam in mijn Grote Overzicht van Aziatische Restaurants in Rotterdam.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.