Hotspots Restaurants Rotterdam

Mevrouw Meijer: het schattigste restaurant van het Rotterdamse Oude Noorden

January 5, 2020

Snotverkouden zat ik een paar weken geleden bij Mevrouw Meijer, een klein Frans restaurant dat al lange tijd op mijn bucketlist stond. Het waren niet de meest ideale omstandigheden voor een romantisch etentje – ik kon geen zin volledig uitspreken zonder te hoesten – maar het was niet anders. Mijn man en ik hadden eerder die week al een plekje bij het restaurant in het Oude Noorden gereserveerd om onze 6 maanden huwelijk te vieren. Totaal geen bijzonder jubileum, maar een goed excuus om uit eten te gaan!

Intiem

Mevrouw Meijer is misschien wel het schattigste restaurant van Rotterdam, en sowieso van het Oude Noorden. Het restaurant zit op de hoek van een straat in een prachtig pand, dat van buiten versierd is met klimop planten en lichtjes. Binnen is het ouderwets knus en gezellig met bloemetjesbehang, rood-wit geruite tafelkleden, gedimd licht en kaarsjes en bloemetjes op de tafels.

Het is geen groot restaurant, maar omdat er weinig tafels zijn, zit je niet dicht op elkaar en heb je dus voldoende privacy. Al deze dingen zorgen ervoor dat Mevrouw Meijer zich perfect leent voor een intiem etentje. 

Oesters bij mevrouw meijer in rotterdam

Menu

Genoeg over het schattige karakter van het restaurant, nog belangrijker is de kwaliteit van het eten. Daarmee zit het absoluut ook goed bij Mevrouw Meijer. Je krijgt er een wisselend à la carte menu van drie gangen voor 35 euro of vier gangen voor 42 euro. Daarnaast kun je nog kiezen voor oesters on the side (ongeveer 3,50 per stuk) en een kaasplankje in plaats van een dessert. Uiteraard krijg je, zoals het een Frans restaurant betaamt, genoeg vers brood en roomboter op tafel.

Wij namen het drie gangen menu en konden daarbij per gang kiezen uit drie opties. Uiteraard namen we beiden verschillende gerechten, zodat we alles konden delen. Alle gerechten waren heerlijk. Het was ook fijn dat er veel verschillende groentes bij zaten (ik kon de vitamines wel gebruiken). 

Voorgerecht menu mevrouw meijerhoofdgerecht menu mevrouw meijercreme brulee mevrouw meijer

Terug

Ondanks het feit dat Mevrouw Meijer geen social media-accounts heeft, niks aan marketing doet en je alleen telefonisch kunt reserveren, is het een enorm populair restaurant. Dat komt denk ik mede doordat het gewoon een geweldige plek is om te eten en als je het een keer ervaren hebt, zul je er zeker terugkomen. Reserveren is dus noodzakelijk. Wil je ook een keer bij Mevrouw Meijer eten, houdt er dan rekening mee dat het alleen maandag tot en met vrijdag geopend is.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.