Hotspots Restaurants Rotterdam

Mexicaanse vibes bij authentieke taqueria KUA Tacobar

January 18, 2020

Zet een stap binnen bij KUA Tacobar en je bent meteen in de Mexicaanse sferen. Dat ondervond ik aan den lijve toen ik op een vreselijk koude winterdag dit zaakje op de Hoogstraat binnenliep. Misschien lag het aan de Latijns-Amerikaanse muziek, de vrolijke en kleurrijke versiering en de geur van taco’s en margarita’s, maar ik merkte niks meer van mijn winterdip.

Authentiek

Harde tacoschelpen met een vulling van droog gehakt en een salsa uit een potje hoef je hier niet te verwachten. KUA serveert de authentieke Mexicaanse keuken. Op het menu staan voornamelijk heel veel verschillende taco’s: maïstortilla’s met een vis-, vlees-, of vegetarische vulling. Daarnaast hebben ze allerlei verschillende (Mexicaanse) cocktails en biertjes op de kaart staan om die pittige taco’s mee weg te spoelen. Handige tip: op woensdag zijn de cocktails voor de helft van de prijs!

Gerechten

Wij namen als voorafje de Qhoriqueso to share, een ultiem wintergerecht waar je direct van opgewarmd raakt. Het is een kaasfondue met stukjes chorizo, geserveerd met tortilla’s om erin te dippen. Zo lekker!

Daarnaast deelden wij verschillende platters,: de chicken tacos platter, de baja fish tacos en de norteño taco platter (met pulled beef). Bij de superverse huisgemaakte gevulde taco’s krijg je verschillende zure/pittige dips en salsa’s om het gerecht nog een extra kick te geven.

Kaasfondue KUA tacobar

Toetje

Een toetje konden we niet weerstaan, hoewel het aanbod niet erg spannend is. Er staan geen bijzondere Mexicaanse desserts, maar wel toetjes waar je gegarandeerd blij van wordt, zoals cheesecake en chocoladeijs!

kua tacobar

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.