Hotspots Rotterdam

Hotspot Rotterdam: Foo Concepts

July 19, 2017

Op de Hoogstraat is vorige week een nieuwe zaak geopend genaamd Foo Concepts. In dit schattige tentje kun je terecht voor een warm of koud drankje en een goed gevulde egg waffle. Het is dé perfecte plek voor de ultieme sugarrush.

Foo Concepts is de eerste egg waffle-bar van Rotterdam.Oké… misschien niet precies de eerste, want op dezelfde dag opende ook burgertent Gracy’s haar sweetshop met wafelbar. Je zou kunnen constateren dat er een soort wafeltrend gaande is. Maar ook dat is niet helemaal waar. De egg waffle komt uit Hongkong en is daar sinds het ontstaan in de jaren ’50 tot op de dag van vandaag één van de populairste streetfoods.

Een trend kun je de wafel dus niet echt noemen. Maar wat wel een trend is, is dat de wafels nu in alle grote steden wereldwijd gevuld worden met ijs, snoep en chocolade. Als een soort tegenhanger van clean eating, is het motto van deze gevulde wafel: too much is not enough. Foo Concepts vond het tijd dat deze populaire versie van de egg waffle ook naar Rotterdam kwam. En terecht.

Foo Concepts maakt het beslag voor de wafels helemaal zelf. Het beslag wordt vervolgens over een hete ijzer gegoten waarna het zich vormt tot een bubbelige, luchtige wafel. Daarna kun je drie toppings kiezen bestaande uit één bolletje ijs, waaronder de smaken vanille, chocola, aardbeien en groene thee. En twee andere topping, zoals Maltesers, witte chocolade, frambozen of marshmellows. Ten slotte worden er twee Pocky-stokjes in gestoken en voilá, je hebt een klein kunstwerkje. De wafel kost 5 euro en extra toppings kosten 50 cent,

Het net geopende zaakje, dat trouwens met een prachtige muurschildering versierd is, heeft nog geen vaste openingstijden en ook nog geen vast menu. De enthousiaste eigenaren beginnen met het verkopen van de wafels en zien vervolgens wel in hoeverre ze het menu nog uitbreiden. De afgelopen dagen hadden ze naast wafels, een paar andere lekkernijen als een sponscake met matchacrème en een vegan chiazaadpudding met matcha en kokos.

Foo Concepts
Hoogstraat 67A
Rotterdam
www.fooconcepts.nl
https://www.google.nl/maps/place/Foo+Concepts/@52.063247,4.3225639,11z/data=!4m8!1m2!2m1!1sfoo+concepts+adres!3m4!1s0x47c43344dfd9c1bf:0xaf1484a7eac9bffa!8m2!3d51.9226216!4d4.4925072

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.