Hotspots Restaurants Rotterdam

Hotspot Rotterdam: Happy Earth Kitchen Rotterdam

April 30, 2017

Al maanden inspireerde de foodblog en het bijbehorende Instagram-account Happy Earth Kitchen tienduizenden volgers met recepten, verhalen en foto’s van een volledig plantaardig dieet: “whole foods, plant based”. Maar alleen inspireren was niet genoeg voor de dame achter de blog, want ze wilde haar kennis en passie delen in een permanente zaak in Rotterdam. Dankzij crowdfunding is deze er ook gekomen. Happy Earth Kitchen in Rotterdam: een eatery én foodshop op de Zwaanshals met alleen natuurlijke, onbewerkte en vegan producten.

Nu ben ik zelf verre van veganistisch. Ik eet wel zoveel mogelijk natuurlijk en onbewerkt en vlees en suiker laat ik een paar dagen in de week staan, maar een leven zonder kaas, ei en zuivelproducten… dat zit er denk ik nooit in. Toch geloof ik wel dat een dieet dat bestaat uit plant-based en whole foods voor heel veel mensen werkt. Zelf ben ik meer van de balans;) Plant-based betekent trouwens enkel plantaardige producten met respect voor mens, dier en milieu. Whole foods zijn volledige onbewerkte producten, dus ook geen geraffineerde producten of overbewerkte producten, zoals bijvoorbeeld de sojaburgers die je in de supermarkt vindt.

De context is dus geschetst: Happy Earth Kitchen zal misschien niet iedereen aanspreken, maar tegelijkertijd zullen er heel veel mensen blij zijn met de komst van de eerste whole foods/plant based supermarkt en eettent in Rotterdam. Ik was wel benieuwd wat ik er zelf van zou vinden, dus ik ging de tweede dag dat ze geopend waren langs op de Zwaanshals. Het was de dag na Koningsdag dus wat gezond voedsel was wel op zijn plaats.

Het is een mooi hoekpand met een open keuken, bar, genoeg zitplekken, een grote leestafel en ook een klein supermarktje waar dus bijpassende producten worden verkocht. Op het menu vind je een heleboel ultragezonde smoothies, slow juices, verse theesoorten en milkshakes (uiteraard niet met gewone koeienmelk gemaakt). Er zijn suiker- lactose- en glutenvrije zoetigheden. Bijvoorbeeld de nana whip: bananensoftijs met pindakaas en gezouten caramel topping. Er is ontbijt in de vorm van rawnola (raw granola) of chiapudding. Qua lunch heb je belegde volkorenpita’s of rauwe lijnzaadcrackers. Maar ook grote maaltijden, zoals de yogi bowl of clean burrito bowl.

Genoeg uit te kiezen dus, maar voor iemand als ik die vrij onbekend is met deze speciale eetstijl, kan de keuze moeilijk zijn. Ik wist namelijk niet goed wat ik kon verwachten. Daarom nam ik een gerecht waarvan de naam me gewoon heel erg aansprak: de unicorn noodles (€12,50) met een immune elixer smoothie (€6). Mijn vriend ging voor de raw pad thai (€13) en de snicker power milkshake (€6)

De smoothie die ik had bevatte acai, aardbei, dadel, groene thee en basilicum en was heel lekker en verfrissend. Een drankje dat perfect zou passen in de zomer. O, ja en deze smoothie is trouwens goed voor het versterken van je immuunsysteem. In de unicorn noodles zaten glasnoodles, mango, rode kool, komkommer, lente-ui, koriander en gember-tamari dressing. Ik kan je vertellen dat ik me meteen beter voelde na deze gezonde lunch.

 

Mijn vriend vond ook zijn milkshake, met banaan, pure pindakaas, raw cacao, dadel en amandelmelk bijna even lekker als een milkshake van de Mac. En ook zijn pad thai met kelpnoodles, taugé, lente ui en frisse rauwe pindasaus viel in de smaak.

Ik weet zeker dat er een heleboel flexitariërs, vegetariërs, veganisten, raw lovers, fitgirls en mensen met allergieën staan te springen om Happy Earth Kitchen. Zelf zou ik er niet wekelijks gaan lunchen, ik vond het ook best prijzig. Maar ik ben blij dat deze optie er nu is, want de vraag naar dit soort voedsel is aanwezig en nu is er ook eindelijk aanbod in Rotterdam.

Happy Earth Kitchen

Zwaanshals 299
3035KH Rotterdam
The Netherlands

www.happyearthkitchen.com

Open

Woe-vrij: 9:00 – 20:00
Sat – Sun: 9:000 – 17:00

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.