Hotspots Rotterdam

Hotspot Rotterdam: Restaurant Just

August 30, 2017

De Mauritsweg is weer een stijlvol restaurant rijker met Just Restaurant. “All you just need is less choice and more surprise” is wat er op de website staat. Mee eens, keuzes maken in een menu is vaak niet makkelijk dus ik laat me graag verrassen. Let’s go!


Ik ga er met een vriendin eten. Het is een prachtige zomeravond, dus we kiezen een plekje buiten. Al snel worden we vriendelijk welkom geheten. We krijgen een menukaart met daarop de dranken en wat borrelhapjes. Wil je een echt diner eten dan is er geen vaste menukaart, maar de medewerkers vertellen je graag het vlees-, vis- en vegagerecht van de dag. De borrelhapjes zijn al erg aantrekkelijk. Ik zie bijvoorbeeld sticky ribs en pijlstaartinktvis staan. De nacho’s die de buren op tafel hebben staan zien er ook heel lekker en royaal uit. Maar nee, ik wil het echte werk proberen en neem dus een voor- en hoofdgerecht. En ook wat brood vooraf en een sauvignon blanc.

Restaurant Just is van eigenaar Justin, die ook meedeed aan het televisieprogramma Masterchef. Na het werken in verschillende restaurants heeft hij nu zijn eigen plek. En het is een mooie plek aan een prachtige straat. De inrichting is modern en het servies is ook stijlvol. Vooral het bestek trok mijn oog, want het was koperen bestek! Bijzonder.

De wijn is heel lekker moet ik zeggen. Niet lang na mijn wijntje wordt er ook brood op tafel gezet. Het brood is lekker vers, maar jammer dat het alleen met boter wordt geserveerd. Wel krijgen we twee hapjes van het huis erbij. En we krijgen ook een fles infused water erbij. Dat is water met een smaakje en in dit geval met een lichte rooibos en vanille smaak.

Als voorgerecht heb ik de coquille met witte chocolade. Het smaakt even verrassend als dat het klinkt, maar dan wel op een goede manier. Mijn vriendin heeft de kiprilette en ook dat smaakt verrassend. Er zitten veel verschillende smaken en texturen in het gerecht verwerkt.

Op naar het hoofdgerecht. Dat is voor mij de gnocchi met truffel, rucola en Parmezaanse kaas. De gnocchi is, in tegenstelling tot wat ik gewend ben, niet gekookt, maar gebakken. Het proeft bijna als de ouderwetse gefrituurde aardappeltjes zoals ik die bij mama thuis at. Alleen dan net iets luxer 😉 Aan de overkant is mijn vriendin een heerlijk stukje bavette aan het eten. Het bord ziet er uit om te smullen, met dikke frieten en goed stuk vlees dat is afgemaakt met een romige saus. Gelukkig mag ik ook een hapje proeven en het smaakt even lekker als dat het eruit ziet.

Ten slotte delen we nog een toetje, want we zitten allebei wel vol. Het wordt de brownie met ‘chocolade-aarde’, een gel van peren en in cointreau geweekte wortels. We zijn het er eigenlijk allebei over eens dat er een beetje too much going on is op het bord. Alles is afzonderlijk lekker, maar het geheel past niet per se goed bij elkaar. Tenminste, dat is wat wij dan vinden…

De rekening valt uiteindelijk best hoog uit (alles bij elkaar 90 euro), maar dat komt misschien omdat we alle gerechten afzonderlijk hebben besteld en niet in een menu. Dat dat ook mogelijk was is ons niet verteld door de – verder erg vriendelijke – ober. Je kon sowieso merken dat hij nog even moest inkomen, maar dat had dan ook wel zijn charme.

Just Restaurant
Mauritsweg
53B
Rotterdam
Website

Open
Ma & di: gesloten

Woe: 10:00 – 23:00
Do t/m za: 10:00 – 02:00
Zo: 10:00 – 23:00 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.