Hotspots Rotterdam

Hotspot Rotterdam: Noo.Me Rotterdam

January 25, 2017

De Botersloot is één van de vele Rotterdamse straten waar de afgelopen jaren veel veranderd is. Inmiddels is het een hele leuke straat geworden met onder andere broodjeszaak Boguette, sapjesbar Sajoer en burgerbar Burgerij. Sinds dit jaar behoort ook Noo.Me tot dit rijtje. Een hippe, Aziatische noodlebar met een speciaal concept. De kaart en het concept zijn nog niet helemaal klaar, maar ik ging alvast voorproeven. En ondertussen praatte de eigenaar me alvast bij over hoe het er allemaal over drie weken uit gaat zien.

Noo.me is opgestart middels horecacrowdfunding. Noo.Me staat voor noodles en mie, maar ook voor ‘know’ en ‘me’. En dat staat dan weer voor de interactie tussen de noodles en de gast. Bij het uiteindelijke concept is het namelijk de bedoeling dat de gast de noodles en toppings kunnen gaan samenstellen. Als basis kan er gekozen worden uit 5 bouillons (ramen, tonkotsu, tom yum, laksa & pho) die allemaal from scratch gemaakt zijn. Dat betekent dus dat deze bouillons tot wel tien uur op het vuur staan. Daarnaast zullen er dagelijks verschillende side dishes aanwezig zijn. Wat het allemaal nog specialer maakt, is dat de keuken wordt bezet door gepensioneerde Aziatische ouderen die nog heel graag in de keuken staan. Authentieker wordt het niet en dichter bij grootmoeders recepten kun je niet komen, toch?

noo-me-rotterdam-2noo-me-rotterdam-3

We begonnen met een speciale Japanse frisdrank, ramune. Een hele zoete drank die in verschillende smaken beschikbaar is (o.a. meloen en ananas). Uiteindelijk zullen er veel meer verschillende soorten Aziatische frisdranken komen.

noo-me-rotterdam-5noo-me-rotterdam-6

Hierna kozen we uit de menukaart die nu nog bestaat uit drie soorten noodlesoup, dimsum en sidedishes. Wij begonnen met een dimsum mix (€15). Dit werd opgediend in een groot stoommandje en met sambal en sojasaus. Hierin zat ha kau (deeg met garnaal), sieuw mai (deeg met varkens- en garnaalgehakt), tsa sieuw bao (gestoomd varkensbroodje), ham sui kok (gefrituurde rijstdeeg met kipvulling), lo mai kai (lotusblad met kleeftrijst), loempia’s en dumplings. Alles was stuk voor stuk heel lekker en smaakte heel vers. Het lekkerste vond ik de handgemaakte, gebakken dumplings.

noo-me-rotterdam-9noo-me-rotterdam-10

En toen moesten de noodles nog komen, haha. Ik had de ‘gogo nuts laksa’ (€11,80) en mijn tafelgenote had een grote pho met beef (€12,80). Mijn Maleisische noodlesoup was super lekker en royaal gevuld met tofu, fishcake, taugé en garnalen.  Natuurlijk moest ik ook even proeven van de pho en ik vond dit ook hartstikke lekker. Maar goed, ik weet dat de echte pho-kenners wat kritischer zullen zijn dan ik. Wat mij betreft waren beide gerechten heel erg geslaagd.

noo-me-rotterdam-13noo-me-rotterdam-1

We sloten het diner af met mochi ijs (€2,25): groene thee en kokos. Ik vond Noo.Me een hele leuke tent en zeker een aanwinst voor Rotterdam. Toch net iets anders en veelzijdiger dan de meeste Aziatische noodlebars, zeker als de nieuwe kaart er zal zijn. Het interieur deed me ook heel erg denken aan de eettentjes die je veel in Oost-Azië of Berlijn ziet. En dat vind ik leuk, want als dat je nog niet was opgevallen: dat zijn mijn meest favoriete plekken op deze wereld 🙂 Ehm.. na Rotterdam dan.

Open:
Ma t/m zo: 11:30 – 21:00

Noo.Me:
Botersloot 18A
Rotterdam
www.noo-me.nl

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Luc March 14, 2017 at 6:04 pm

    Price is getting higher € 13.80 for the regular which is consist only 2 piece prawn, 1 fish ball divided by 2, 2 thin slices fishcake, and 1 fried tofu divided by 2 with minimal herbs ( scallion and chili ) , the laksa broth was very salty and when I asked if I can get some slice of lime, the waiter told me that is not the standard of their laksa which is if you are familiar with laksa in Singapore / Malaysia , eating laksa with lime and extra sambal is just normal practise, he gave me just tiny slice of lime. Nah for the price and the quality of the food, I don;t think this is worth for the revisited oh the fried spring rolls also can comparable with the street vendor vietnamese lumpia..:)

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.