Hotspots Rotterdam

Hotspot Rotterdam: Old Scuola

June 2, 2017

Sinds een paar weken is restaurant Old Scuola geopend op het Achterklooster. Je kent Old Scuola waarschijnlijk wel van één van de vele festivals waar zij al jaren hun pizza’s verkopen. Dat doen ze nog steeds, maar daarnaast nu ook in een heel erg mooi restaurant met gezellig terras. En met de zomer voor de deur is dat geen verkeerde toevoeging. Want rosé en pizza, dat is toch geen verkeerde combinatie op een zwoele zomeravond?

Old Scuola zit in het Industriegebouw in het Hoogkwartier. Het industriegebouw is van oorsprong een bedrijfsverzamelgebouw, maar na jaren vervallen erbij te hebben gestaan, is er sinds twee jaar geleden weer nieuw leven in geblazen. Nu is het gebouw op weg om dé broedplaats voor creatieve en hippe bedrijven, winkels en horecazaken te worden. Ook Groos, de winkel met Rotterdamse (design)spullen, is er sinds een paar dagen geopend.


Het restaurant van Old Scuola is werkelijk een lust voor het ogen. Het is ruim, overzichtelijk, licht en zeer stijlvol ingericht. Ook het terras is gezellig, met een grote tafel midden op de stoep en een grote lichtsnoer aan de bomen.

Op de kaart vind je niet alleen de beroemde pizza’s van Old Scuola, maar ook verschillende bijgerechten. Bijvoorbeeld witte asperges, octopus, maar ook een kaas- of vleeswarenplateau. De keuze is niet heel uitgebreid, maar aan ieders voorkeur is wel gedacht. Er is vega, er is vis en er is vlees. Wij bestellen – naast een rosé en een gingerbeer – een seafoodplatter, groene asperges en een pizza san daniele (€15).

Alles wordt heel vlot en in één keer uitgeserveerd. De seafoodplatter(€16) bevat garnalen, baby-inktvisjes en ansjovis, alles licht gefrituurd en met een heerlijke saus van zwarte aioli. De asperges (€7) worden koud geserveerd samen met courgette, haricot verts, munt en een frisse dressing. De groenten zijn nog lekker knapperig.

En dan de pizza, dat is toch waar het allemaal om draait. De bodem is ontzettend luchtig en belegd met een smeuïge kaas, truffel, rauwe ham, gesmoorde tomaatjes en wat rucola. Een succesformule en hoewel ik eigenlijk meer van de echte Italiaanse bodems houd, vind ik de luchtigheid van deze pizza wel heel lekker. Het valt in ieder geval niet zo zwaar op de maag.

Het eten is lekker, maar ik vind vooral de sfeer van Old Scuola een belangrijke reden om er vaker heen te gaan. Het ligt in een rustig gebied, tegenover een speelveldje op de Kipstraat. Daardoor voelt het alsof je op een soort gezellig buurtfeest bent beland. Daarnaast is de service heel goed, attent en snel. Kortom: good vibes, zeker op zo’n zwoele zomeravond.       

Old Scuola

Achterklooster 1
3011 RA Rotterdam
www.oldscuola.nl

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.