Hotspots Rotterdam

Hotspot Rotterdam: Takumi Rotterdam

February 12, 2017

Takumi is een bekende ramenshop uit Düsseldorf. Het is er altijd druk en hun kommen noodlesoup zijn erg gewild. Er zijn zelfs liefhebbers in Nederland die in de auto stappen en helemaal naar Düsseldorf rijden voor de ramen van Takumi. Dat hoeft nu niet meer, want de enige echte Takumi is neergestreken op de West-Kruiskade in Rotterdam. Op vrijdagavond ging de zaak open en ik ging meteen even langs. Hoewel de deuren net een paar uur geopend waren, zat het al helemaal vol met mensen die net zo nieuwsgierig waren als ik.

takumi-rotterdam-2 takumi-rotterdam-3
Oké, het is nu wel duidelijk wat voor sfeer er om Takumi heen hangt. De grote vraag is: kan Takumi Rotterdam deze hoge verwachtingen ook waar maken? Zelf ben ik niet bij Takumi in Düsseldorf geweest. wel bij zijn grote concurrent en buurman Naniwa. Maar, ik kan dus niet helemaal vergelijken of de kwaliteit hetzelfde is als in Takumi Düsseldorf.

takumi-rotterdam-1 takumi-rotterdam-6

De  zaak is leuk aangekleed. Aan de muren hangen allerlei teksten die je wat over de gerechten op de kaart vertellen. De sfeer is veel gezelliger dan de gemiddelde ramenshop. Wij namen plaats aan de bar en stortte ons op de menukaart. Deze is uitgebreid. Er zijn ongeveer 15 soorten ramen te bestellen met eventuele extra toppings, zoals een zachtgekookt ei. Daarnaast zijn er verschillende rijstgerechten en sidedishes. Het handige is dat er ook setmenu’s zijn, waarbij je verschillende gerechten kunt combineren tegen een voordelige prijs. Ook staan er een paar Japanse toetjes op de taart, zoals matcha ijs met rode bonensaus.

takumi-rotterdam-4 takumi-rotterdam-5

Wij beginnen met twee sidedishes: karaage (gefrituurde kip) en takoyaki (inktvisballen, €4,80). De gefrituurde kip is mals en fijn dat er een citroentje en mayonaise bij wordt geserveerd om het extra lekker te maken. De inktvisballen zijn ook precies goed, niet te slap of te melig. Maar, ik vond het persoonlijk wel jammer dat er (Nederlandse) currysaus overheen zat.

takumi-rotterdam-14 takumi-rotterdam-9

Dan komt het echte werk. We delen een kom rijst met kip teriyaki (€6,50) en een kom van de special shio ramen (€13,50). De kip teriyaki is echt een aanrader. De kip is perfect gegaard, de teriyaki saus is lekker zoet en de mayonaise maakt het geheel af. De ramen is ook goedgekeurd. De bouillon is smaakvol en de noodles hebben de juiste structuur.

takumi-rotterdam-7 takumi-rotterdam-11

Ramen is echt één van mijn meest favoriete gerechten. Toen we bij Takumi aten, sneeuwde het buiten. En er is niks dat je in dat geval een meer voldaan gevoel kan geven dan een kom ramen. We hebben echt zitten smullen en Takumi gaat ons zeker nog veel vaker zien, want we moeten natuurlijk wel alle ramen van de kaart keuren.

Meer Asian food in Rotterdam

Japanse ramen is heerlijk, maar ik ben ook dol op Vietnamese pho, Chinese dumplings, Koreaanse bibimbap en Thaise curry. Daarom heb ik al bijna elk Aziatisch restaurant in Rotterdam van mijn lijstje kunnen afstrepen. Ik dacht dat het misschien handig was om ze een keer onder elkaar te zetten, dus heb ik een groot overzicht gemaakt van (bijna) alle Aziatische restaurants in Rotterdam. Bekijk het artikel hier!


Takumi

West-Kruiskade 9B
3014 AJ
Rotterdam

Open

Ma-do: 11:00 – 22:00
Vrij: 11:30 – 22:30

Za: 12:00 – 21:30

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Ash February 16, 2017 at 6:48 pm

    Ik ga eens proberen! Ziet er goed uit!

  • Reply Lucas February 17, 2017 at 5:04 pm

    In Japan heel veel ramen zaakjes geprobeerd, ben benieuwd of deze het kan evenaren!

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.