Hotspots Restaurants Rotterdam

Nieuw in Rotterdam: Calaboose in Kralingen

June 30, 2019
Calaboose rotterdam kralingen

Als er een nieuwe bar word geopend waar er niet alleen goede cocktails worden geschonken, maar er ook nog eens lekkere saté wordt geserveerd, word ik meteen enthousiast. Voeg daaraan toe dat het in Kralingen is – vlakbij mijn huis dus – en ik ben al helemaal verkocht. Ik heb het over Calaboose, de zaak die aan aantal weken geleden opende aan de Oudedijk.

Tuin

Ik woon al zeven jaar in Kralingen en man wat houd ik van deze wijk. Nu er de laatste tijd ook nog een aantal andere vriendinnen vlakbij zijn komen wonen, is het er al helemaal gezellig. Het enige dat ik miste, was een plek waar je ‘s avonds laat nog even wat kon drinken. Soms wil je gewoon lekker dichtbij huis blijven, maar in Kralingen was er tot nu toe nog geen cocktailbar.

Nu dus wel. En dan ook nog eens op een toplocatie, namelijk in het pand waar eerst The Winebar zat. Een mooi, klein huisje met een beschutte tuin. Die tuin is echt fantastisch: je zit er heerlijk in de schaduw, af en toe banjert er gezellig een verdwaalde huiskat doorheen en ‘s avond is het nog sfeervoller, want dan gaan de lichtjes aan.

Menu

Het menu van Calaboose bestaat vooral uit een lange lijst drankjes. “We zijn eigenlijk een cocktailbar met hapjes”, werd ons dan ook uitgelegd door de serveersters. Die cocktails komen trouwens van de hand van Dr. en de hapjes zijn van De Satéman.

Ik begon eerst met het uitkiezen van een geschikte cocktail. Dat was niet makkelijk, want er staan zoveel creatieve combinaties op het menu. Uiteindelijk werd het de verfrissende Tiki Passion met passievrucht en gingerbeer en mijn vriendin nam de Cendol, een cocktail geïnspireerd op het bekende toetje uit Indonesië en Maleisië.

tuin calaboose terras rotterdam kralingen

Hapjes

Op een lege maag kun je natuurlijk niet drinken, dus bestelden we nog wat hapjes erbij. We namen prawn crackers met drie verschillende soorten sambal, sajoer met asperges, broccoli en bloemkool en natuurlijk een flink bord saté. Het smaakte allemaal lekker, vooral de babi saté. Het zijn alleen wel kleine porties, dus als je echt naar Calaboose komt voor het avondeten – wat prima kan – dan zou ik wel wat meer gerechtjes bestellen.

Calaboose rotterdam Sate calaboose

Calaboose

Calaboose is dus een echte toevoeging aan Kralingen. Een heerlijke plek waar je de lange zomeravonden kunt doorbrengen.

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Ernst August 9, 2020 at 7:13 am

  We hebben vorige week op deze prachtige locatie gegeten. Het personeel is erg vriendelijk.
  Het eten was redelijk, maar we hadden er meer van verwacht, de drankjes zijn exorbitant duur en de hoeveelheid wijn per glas is bijna de helft van wat elders gebruikelijk is.
  Dus eens maar nooit weer.
  Jammer.

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.