Hotspots Restaurants Rotterdam

Nieuw in Rotterdam: Chinees Café Cate Dak

December 2, 2018

Huh, alweer een nieuw Chinees restaurant? Dat was wat er door mijn hoofd schoot toen ik langs Cate Dak liep. Dit zaakje aan het Oostplein is na Meet Noodle en Super Crepe al het derde net geopende zaakje waar je authentieke Chinees kunt eten. Maar ja, wat mij betreft kunnen er niet genoeg plekken zijn waar je terecht kunt voor een kom noodles!

Cate Dak heeft nog geen website, Instagram of Facebook en is ook nog niet officieel geopend, maar je kunt er al wel eten. De avond dat ik er ging eten was het echt net een paar dagen geopend. De zaak stond nog vol met bloemen, planten en andere cadeaus die de eigenaren waarschijnlijk gekregen hangen. Verder vind je er een groot beeld geïnspireerd op de warriors van het Terracotta Leger in Xi’an en heel veel kunst aan de muur. Later kwam ik erachter waarom: naast dat Cate Dak een restaurant is, is het ook een plek waar (lokale) Chinese kunst tentoongesteld zal worden.

Menu

Op het menu staan gerechten onderverdeeld in de volgende categorieën: warme noodles, koude noodles, rougamo (Chinese ‘burgers’), soep en pasteitjes. De prijzen variëren van 2,50 euro voor een erwtencake tot 14,95 euro voor de speciale Cate Dak noodles. Daarnaast kun je hier qua drinken traditionele Chinese thee krijgen en Chinese milk tea.

Rougamo

Wij gingen om te beginnen voor een classic rougamo burger, want die kennen we nog wel uit de straten van de Moslimwijk in Xi’an. Een rougamo is een soort pitabroodje gevuld met lamsvlees en jus. Het broodje van Cate Dak was lekker, maar als ik honderd procent eerlijk moet zijn, smaakte die in Xi’an wel beter!

Koude Noodles

Ook namen we zowel een kom koude noodles. Misschien heb je geen idee wat je je moet voorstellen bij koude noodles. Om te beginnen is het niet ijskoud, maar eerder lauw. In dit geval hadden we de peanut sauce noodle genomen en dus zat er een lichtpittige pinda/sesam-saus overheen. Het was heel erg lekker, vooral omdat je zo goed kon proeven dat de noedels homemade waren.

Hot spicy noodles

Ten slotte kregen we nog de Cate Dak Mixed Noodles, met tomato beef, fried pork, tomato egg en hot oil door elkaar heen. En o mijn God wat was dat een hemelse combinatie. De noedels hadden de perfecte structuur, het gehakt was heel smakelijk, het stoofvlees ook en de spicy oil maakte het helemaal af. Een waarschuwing: het is wel pittig!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.