Hotspots Restaurants Rotterdam

Nieuw in Rotterdam: Japans BBQ-restaurant Oniku

February 1, 2019

Sorry vegans, maar naast de vele plantbased shops die openen, komen er gelukkig ook nog nieuwe restaurants voor meat lovers bij. Want vlees speelt zeker de hoofdrol bij Oniku, het pas geopende restaurant op de Kop van Zuid waar je kunt genieten van yakiniku, oftewel gegrild vlees.

Menu

De Koreaanse versie van de barbecue is inmiddels wel bekend onder de Rotterdammers, maar nu kun je ook de Japanse BBQ uitproberen. De manier van het grillen is weinig verschillend. Het gaat meer om wat je op de grill legt. Bij de Korean BBQ gaan er vooral zoet-zure gemarineerde stukken vlees op de grill, bij yakiniku is het vaak ongemarineerd vlees. Maar ook dit hoeft niet altijd zo te zijn.

Bij Oniku draait het in ieder geval vooral om goede kwaliteit beef. Je kunt verschillende meat platters van verschillende kwaliteiten en in grote of kleine portie bestellen. Daarbij mag je twee of drie bijgerechten kiezen. Het duurste vlees is uiteraard het beroemde wagyu rundvlees.

Qua bijgerechten is er heel veel keuze. Van koude ingrediënten die je nog moet grillen, zoals kippendijfilet en enoki-paddenstoelen, tot sushi en warme gerechten. Bij de meat platter die je kiest, zitten dus twee of drie bijgerechten bij de prijs inbegrepen. Wil je er meer, dan betaal je vijf euro per gerecht. Aanraders zijn wat mij betreft de sushirolls en de verschillende ‘stone pottery’. Wij namen de butter corn black pepper rice, maar je kunt bijvoorbeeld ook bibimbap nemen.

Grillen

Het grillen van het vlees is heel makkelijk. De serveerster lopen – als het goed is – constant rond om je te helpen met het instellen van de temperatuur en het schoonmaken van de grill, zodat er geen aanbaksels op het vlees komen. De bedoeling is om het vlees kort te grillen, want te lang zal het alleen maar verpesten. Je kunt het vervolgens eten met de bijgeleverde slablaadjes (op de Koreaanse manier dus), maar persoonlijk vind ik dat echt zonde van de kwaliteit. Het vlees is zo mals dat je er in principe niks bij hoeft te eten. Zelfs de lekkere barbecue-, sesam-, miso-, en sojasaus liet ik liever achterwege. Zout was voldoende.

Toetje

Het enige minpuntje van Oniku vind ik toch wel de hoeveelheden. Wij bestelden bijvoorbeeld als bijgerecht zalm om te grillen en kregen maar twee ministukjes. Ook andere bijgerechten waren wel heel weinig. Zeker als je met een groep bent, wordt het daardoor onmogelijk om te delen. Daarnaast vond ik ook de toetjes, die wel lekker waren, een beetje aan de prijzige kant. Dit onderstaande mochi-toetje kostte bijvoorbeeld zeven euro. Uiteindelijk rekenden we in totaal veertig euro per persoon af.

Wat ik overigens wel heel fijn vond, is dat je bij Oniku – in tegenstelling tot bij veel andere restaurants – geen last hebt van stinkende kleding. Hun afzuigsysteem werkt heel goed. Je kunt dus een etentje bij Oniku perfect combineren met een filmavond bij Pathé de Kuip.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.