Hotspots Restaurants Rotterdam

Nieuw in Rotterdam: Meet Noodle

November 2, 2018

Zo’n vijf jaar geleden waren de plekken waar je noodlesoep kon eten in Rotterdam, op twee handen te tellen. Inmiddels is dat wel anders, want je kunt nu in verschillende zaken Japanse ramen, Vietnamese pho of Maleisische laksa eten. Aan dat lijstje kun je nu ook Chinese noodlesoep toevoegen, want sinds kort is Meet Noodle geopend op de Pannenkoekstraat in Rotterdam. Een typisch Chinese eetzaak waar je verschillende klassieke Chinese noodlegerechten kunt bestellen.

China flashbacks

In 2014 verbleef ik een tijdje in een buitenwijk van Ningbo in China en het eettentje dat daar zat zal ik nooit vergeten. Ik kocht daar voor nog geen euro de lekkerste gerechten en van binnen was het simpel maar knus. Meet Noodle doet me een beetje daaraan denken. Afgezien van het feit dat je hier wat mooier servies krijgt en de prijzen ook wel hoger liggen natuurlijk. Gelukkig is het nog steeds niet duur, je betaalt rond de tien euro voor een noodlesoup.

Duck

Ik was er voor de officiële opening en ik weet niet zeker of ze nu nog hetzelfde menu hanteren. Ik probeerde in ieder geval de duck noodle soup. Deze kon je met of zonder duck leg bestellen. Ik had alleen geen keuze, want ze waren die avond wegens groot succes al helemaal uitverkocht. De soep bevatte  – tot mijn grote verbazing – verder totaal geen eend en was een beetje flauw. De structuur van de noodles was wel lekker. Bij de soep at ik hun specialiteit, namelijk een meetball. Die smaakte erg lekker en gek genoeg een beetje naar een ronde frikandel. Ook kreeg ik er gemarineerde koude groenten bij, die waren lekker knapperig en vers.


Dan Dan

Mijn vrienden bestelden de beef noodle soup en de dan dan noodles, dit gerecht kwam met de soep apart. Iedereen was het erover een dat de zoetzure en pittige dan dan noodles het lekkerste waren, omdat dit gerecht het best op smaak was. Ook het bijgerecht van de dag dat we met elkaar deelden, dungesneden aardappel, viel in de smaak.

Toetje

Er staan ook nog toetjes op het menu, maar ik ben zelf niet zo weg van Chinese toetjes dus oordeel zelf maar of jij het wel lekker vindt!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.