Hotspots

Hotspot Rotterdam: Mookata Asian Fondue BBQ & Grill

October 7, 2018

Jaren geleden heb ik ooit een keer Thais gebarbecued en dat is me altijd bijgebleven vanwege de bijzondere manier van het bereiden van je eten. Op deze zogenaamde moo kata kun je namelijk zowel grillen als koken en dat levert een heerlijke gebalanceerde maaltijd op. Sinds kort kun je dit ook doen in Rotterdam bij Mookata Asian Fondue BBQ & Grill, vlakbij het Hofplein. En ik mocht het uitproberen!

Menu

Op maandag en woensdag eet je bij Mookata BBQ voor €26,50, van donderdag tot en met zondag kost het €28,50. Daarbij zit alles inbegrepen, behalve het drinken. Op het menu staan om te beginnen een heleboel sausjes: van chilisaus tot teriyakisaus. Wij vroegen zelf nog om sojasaus met koriander en rode peper – omdat we dat lekker vinden bij de fondue – en dat was geen probleem.

Qua ingrediënten is er echt voor ieder wat wils bij Mookata. Alle soorten proteïnen zijn vertegenwoordigd: beef, vis, kip, garnalen en varkensvlees. Sommige vleessoorten zijn gemarineerd, bijvoorbeeld in een Koreaanse marinade, anderen zijn gewoon plain. Daarnaast kun je verschillende soorten groenten bestellen, zoals kool of enoki-paddenstoelen. Ook staan er meerdere soorten noodles op het menu, die je zelf nog even kort moet koken.

Ten slotte kun je ook nog een aantal ready to eat dishes bestellen. Er zijn verschillende soorten spiesjes met groenten of vlees van de grill en er is ook veel keus aan koude, zoetzure bijgerechten. Mijn favoriet was sowieso het gerecht met de Sichuan boontjes.

Aan de slag

Als het apparaat eenmaal geïnstalleerd is en je de soepbasis hebt gekozen, kan het feest beginnen. Bovenop de grill leg je een stuk varkensvet. Dit is optioneel, maar wel een aanrader, want het zorgt ervoor dat alles niet constant blijft aanbakken. Vervolgens leg je de ingrediënten naar keuze op de grill en doe je ook wat in de fondue. Je kunt alles in principe zowel grillen als koken, dus je kunt zelf proberen wat je lekker vindt. Ondertussen blijf je de bouillon aanvullen zodra die leeg dreigt te raken.

Mijn favoriete combi: noodles en groenten koken en dat opeten met wat gegrilde beef, saus en zoetzure bijgerechten. Heerlijk!

Tip

Ten slotte wil ik je nog één hele hele belangrijke tip geven: doe dit niet voordat je naar een feestje gaat. Als je het restaurant uitloopt voelt het een beetje alsof je zelf op de mookata-bbq hebt gelegen en zo ruik je zeer waarschijnlijk ook. Ik ben in ieder geval direct de douche onder gesprongen!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.