Hotspots Restaurants Rotterdam

Hotspot Rotterdam: Mozzarellabar La Mozza

October 14, 2018

Mozzarella is een heerlijk product, want je kunt er van alles mee doen: het is lekker in een salade, op een broodje of op een pizza. Toch is de mozzarella ondergewaardeerd in Nederland, want veel mensen gaan voor het goedkoopste pakje in de supermarkt, of nemen van die kleine rubberachtige mozzarellaballetjes. De eerste keer dat ik echte buffelmozzarella proefde, was ik verkocht en wilde ik niet meer terug naar die zakjes uit de supermarkt.

Er is nog veel meer te ontdekken op het gebied van mozzarella en waar kun je dat nu beter doen dan in een mozzarellabar? Het komt dus goed uit dat de allereerste Nederlandse mozzarellabar gewoon hier in Rotterdam geopend is. Bij La Mozza op de Goudsesingel kun je dagelijks terecht voor een ontbijt, lunch of borrel. Ik ging langs in de namiddag op een zaterdag om hier wat van de hapjes en drankjes te proberen.

Menu

Het menu staat helemaal uitgeschreven op de muur. Zo maak je ook een keuze in de wijnen, want die zijn allemaal aan de muur gehangen met daarnaast een beschrijving. Ik was om eerlijk te zijn wel een beetje verrast dat de mozzarella bij La Mozza eigenlijk niet per se de hoofdrol speelt. Het assortiment is namelijk veel breder. Er zijn antipastiplanken met vleeswaren, gehaktballetjes, salades, maar er is bijvoorbeeld ook verse yoghurt voor bij het ontbijt. Qua mozzarella heb je onder andere de standaard buffelmozzarella dop, de kleine versie van mozzarella bocconcini dop en ook is er burrata. Kies je voor een van de mozzarellasoorten, dan wordt deze geserveerd met wat bijgerechten als brood en olijfolie.

Wij namen uiteindelijk een pinot grigio, een alcoholvrije mojito, een antipastiplank voor twee personen (€25) en één van mijn favoriete Italiaanse gerechten: Arancini (€8), oftewel risottoballetjes  Op de rijkgevulde borrelplank lagen Italiaanse kazen en vleeswaren, een bruschetta met carpaccio en burrata, gemarineerde artisjokken en natuurlijk ook een stuk smeuïge buffelmozzarella met een prachtig basilicumblad erop.

La Mozza is wat mij betreft een perfecte plek als je een keer goed en uitgebreid wil borrelen. De hapjes vind ik zelf best prijzig, maar je krijgt er wel kwaliteitsproducten en een gezellige sfeer voor terug.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.