Hotspots Restaurants Rotterdam

Nieuw in Rotterdam: Streetfood by Han

June 6, 2019
Streetfood by Han Wah Nam Hong rotterdam

Regelmatig kom ik bij de Wah Nam Hong voor mijn boodschappen. Je hebt er een op de Kruiskade en sinds een aantal jaar ook een in de Markthal. Maar wist je dat je bij het filiaal in de Markthal ook terecht kunt om een hapje te eten? Op de bovenverdieping vind je niet alleen allerlei Aziatische kookboeken, kookgerei en servies, maar ook een eetgedeelte. Sinds kort is in dat gedeelte een nieuw concept gevestigd, namelijk Streetfood by Han. Ik mocht langskomen om wat lekkere dingen van de kaart te proberen.


Menu

De naam Streetfood by Han zegt het eigenlijk al: je kunt hier terecht voor allerlei verschillende Aziatische streetfood. Denk aan Vietnamese springrolls of Chinese gestoomde broodjes. Naast kleine streetfoodgerechtjes, vind je er ook wat grotere gerechten, zoals rijstgerechten bereid in een claypot, ramen of zelfs een hele pekingeend. Ook staan er veel homemade drankjes en toetjes op het menu.

Onze eerste indruk is dat Streetfood by Han heel erg lijkt op de Aziatische restaurants die je in Berlijn vindt. Alles op de kaart heeft namelijk een beetje een westerse en trendy twist en er staan ook veel vegetarische en veganistische gerechten op het menu.

Streetfood by Han Wah Nam Hong rotterdam

Mooi

Wij probeerden zo veel mogelijk verschillende soorten gerechtjes van de kaart. Om te beginnen nemen we een verfrissend watermeloendrankje en een verse kokosnoot. We krijgen verschillende soorten springrolls, die allemaal mooi eruit zien en strak gemaakt zijn. Hoewel sommige rollen erg creatieve combinaties hebben, is onze favoriet toch de klassieker met garnalen.

We nemen ook de signature beijing duck bao en hebben hoge verwachtingen. Mijn vriend vindt het erg lekker, maar voor mij is het een beetje too much. Op het broodje – waarvan het deeg overigens wel lekker is – zit niet alleen eend en hoisinsaus, maar ook kaas.

Ook proeven we van de iberco sate, gefrituurde soft shell krab met zalm en lamscurry. Alles heeft een bijzondere twist en wordt met oog voor details geserveerd. Ook bevat elk gerecht veel verse groenten, waardoor het allemaal lichte en frisse gerechten zijn.

Toetje

Het toetje is net als de voorgaande gerechten een prachtig geheel met erg veel elementen. Het is een frisse yuzu-cake met popcorn, cruesli, frambozensaus en meloenballetjes. Een perfect toetje als je niet houdt van – of even geen zin hebt in- mierzoete en zware chocolade-achtige desserts.

Afhalen

De volgende keer hoop ik een van de (noedel)soepen van Streetfood by Han te proberen. Die zagen er namelijk ook erg lekker uit. Je kan de gerechten van Streetfood By Han trouwens ook afhalen of laten bezorgen, mocht je geen zin hebben om je weg langs de toeristen in de Markthal te slaan.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.