Hotspots Restaurants Rotterdam

Nieuw in Rotterdam: Yellow River Noodles

January 31, 2020

In het winterseizoen eet ik niets liever dan een flinke kom noodles in een dampende soep. Dat er net een nieuwe tent is geopend die precies daarin voorziet, komt dus goed uit. Op de Mauritsstraat opende namelijk onlangs het Chinese Yellow River Noodles.

Yellow River Noodle menu

Hand-pulled noodles

Bij Yellow River Noodles eet je hand-pulled noodles, ook wel la mian noodles. Deze noodles van tarwebloem worden – zoals de naam al doet vermoeden – met de hand uit elkaar getrokken. Zo wordt de structuur wat taaier, eigenlijk een soort elastisch. De noodles worden in dit specifieke restaurant geserveerd in de stijl uit het Chinese Lanzhou, namelijk met beef en in een licht pittige soep.

Je kunt bij Yellow River Noodles kiezen uit verschillende vormen en maten van noodles. En die zijn supervers, want de kok maakt ze meteen voor je. De bijbehorende acrobatische bewegingen kun je goed zien vanwege de open keuken die het restaurant heeft.

Onwennig

Toen wij langs de pas geopende zaak gingen, was het allemaal nog een beetje onwennig. We wisten niet hoe en wat je precies kon bestellen en de enige medewerker die rondliep – en het restaurant druk aan het opruimen was – schoot ons ook niet te hulp. Uiteindelijk hebben we het allemaal uitgevogeld: je bestelt namelijk gewoon aan de balie, kiest welke noodles je wil hebben (dikke, dunne, diamantvormige etc), pakt eventueel nog wat drinken uit de koelkast en gaat vervolgens zitten om te wachten op je eten, dat je overigens ook zelf weer moet ophalen. Vergeet bij niet ook wat gerechtjes uit de saladebar (zoals zoetzure komkommers) op te scheppen, want bij één kom noodles krijg je 1 schaaltje salade.

Naast de standaard noodlesoepen, kun je trouwens ook nog een aantal rijstgerechten krijgen en ook een van onze favoriete gerechten, liang pi, staat op het menu. Liang pi zijn koude noodles in de stijl van Xi’an.

Noodles

Het is bij Yellow River Noodles niet bepaald gezellig te noemen. De verlichting is megafel, je wordt niet op een hartelijke manier welkom geheten en de zaak oogt heel groot en kil. Maar dat maakt allemaal niet uit, want het draait hier echt om het eten en, geloof me, daarmee zit het hier wel goed. Ik zou zeggen: probeer het eens uit! Voor de prijs (zo’n 13 euro) hoef je het in ieder geval niet te laten.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply A new goal for Lazy Pig Passion in 2020 - Lazy Pig Passion February 21, 2020 at 7:29 pm

    […] recently I was inspired by a blogpost from Elize010 where she talks about the pulled noodles from Yellow River and also some other Chinese restaurants where they serve pulled noodles. That inspired me to make a […]

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.