Hotspots Restaurants Rotterdam

Nieuw Koreaans restaurant in Rotterdam: Man Nam

December 13, 2019
Man Nam Koreaans Rotterdam

Sinds een paar weken is Rotterdam weer een Koreaans restaurant rijker. Man Nam zit op de Goudsesingel, tegenover BapBoss, een andere Koreaan. Bij Man Nam kan je terecht voor authentieke, moderne Koreaanse gerechten, zoals KFC (Korean Fried Chicken) en laat ik daar nu  net gek op zijn!

Tafel

Wij gingen langs op een van de eerste weekenden dat Man Nam open was. Het was een geluk dat we gereserveerd hadden, want het zat al bomvol. Omdat het restaurant nog niet lang open was, verliepen er een aantal dingen wat stroef. Zo was er ondanks onze reservering geen tafel voor ons vrij. Dat kan natuurlijk gebeuren en gelukkig heeft het personeel er alles aan gedaan om het op te lossen. We mochten aan de bar wachten en kregen een drankje van het huis.

Toen we eindelijk aan tafel konden, hadden we al aardig trek gekregen. Alles dat op de menukaart stond klonk me dan ook muziek in de oren en het was moeilijk kiezen. Het menu is onderverdeeld in een aantal categorieën: starters, korean bbq, rice dish, seafood, korean stews, specials en korean fried chicken. Veel keuze dus.

Shotje soju

Een Koreaans etentje is niet compleet zonder flesje soju, dus om te beginnen namen we eerst een shotje van het Koreaanse drankje. Al snel werden er allerlei kleine bijgerechtjes, waaronder zoetzure spinazie en taugé, op tafel gezet. Daarna kwamen de eerste gerechten: de pan fried dumplings en soy garlic korean fried chicken. De dumplings hadden een lekkere vulling en waren van buiten perfect krokant. Ook de gefrituurde kip, die geserveerd werd met wat frisse gepekelde rettich, was heerlijk.

Als hoofdgerecht deelden we twee gerechten. We hadden de galbi, gegrilde short ribs in een Koreaanse marinade. Het vlees was zeker smakelijk, maar ik vond de portie wel een beetje klein voor de prijs (17,45), ook omdat je er geen rijst bij kreeg. Die moest je er nog voor 2 euro per kom bij bestellen.

Army Stew

Het andere hoofdgerecht, en de echte ‘showstopper’ was de zogenaamde army stew- of Budae jjigae. Hiervoor zetten ze een gasstel op je tafel waarop een pan komt te staan die gevuld is met allerlei lekkers. Deze hot pot is vlak na de Koreaanse Oorlog ontstaan toen er weinig vlees beschikbaar was. De soep is dan ook gevuld met noodles, kimchi, groenten en worstjes. Heel lekker, maar wel spicy.

Toetje

Helaas hadden wij geen toetje meer besteld. Jammer, want op de kaart staat namelijk bingsu, het populaire Koreaanse dessert dat bestaat uit een grote bak met luchtig geschaafd ijs. Dat is iets voor de volgende keer, want ik wil sowieso nog een keer terug om wat meer van de kaart te proberen!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.