Hotspots Restaurants Rotterdam

Nieuw Ramen- en Hotpotrestaurant in Rotterdam: Day&Day en Hot&Hot

December 23, 2018

Op de Goudsesingel is deze maand een nieuw restaurant geopend dat bestaat uit twee gedeeltes: Day&Day en Hot&Hot. Bij die laatste kun je hotpotten, oftewel Chinees fonduen, bij het andere gedeelte kun je terecht voor ramen.

Toen ik langsging was het hotpotgedeelte helaas nog niet open, dus probeerde ik Day&Day – de ramenbar – uit. De inrichting van het zaakje is heel schattig. Je kunt eten aan een lange bar aan het raam, of plaatsnemen aan een van de tafels achter de gordijntjes. Er zit ook een winkeltje in het restaurant waar je allerlei Aziatische snacks, drankjes, maar ook servies kunt kopen.

Menu

Op het menu van Day&Day staan verschillende soorten ramen, maar ook vooral veel bijgerechten. Er zijn rijstgerechten met varkensvlees of met paling, je kunt tofugerechtjes bestellen en er staan een aantal groentegerechten op het menu.

Grote trek

Aangezien wij heel erg trek hadden, bestelden we een heleboel bijgerechtjes. We namen rijst met cha siu, krabsalade, een soort beef tataki, gyoza en een bowl ramen. Alles werd opgediend in mooi, kleurrijk en origineel servies. Wat er qua smaak voor mij duidelijk uitsprong was de krabsalde en ook de handgemaakte gyoza viel in de smaak. Beiden heel lekker, maar jammer dat het erg kleine porties waren.

Er staan vijf soorten ramen op het menu die te bestellen zijn met vijf soorten bouillon. Wij namen de ramen met varkensvlees (€13,80) en kozen voor de shoyu (op basis van sojasaus). De ramen bevatte noodles die lekker chewy waren, mals varkensvlees en nog wat groenten. De bouillon vond ik matig. Er zat weinig smaak aan, het was vooral zout. En ook hier vond ik de portie best klein. Zo klein eigenlijk dat we hierna nog wat extra eten besteld hadden.

Ik ga snel nog een keer terug naar het restaurant om ook het hotpotgedeelte uit te proberen. Voor de ramen zou ik liever ergens anders heen gaan, maar ik vond de bijgerechten wel lekker en ook de sfeer is zeker goed!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.