Restaurants Rotterdam

Nieuw in Rotterdam: Jamie’s Diner

December 28, 2017

Midden in het centrum, aan de Weena zit het nieuwe, nu al onwijs populaire, Jamie’s Diner. Hier geen Italiaanse gerechten, zoals bij Jamie’s Italian, maar Amerikaanse comfort food, a la cheeseburgers, steaks, spareribs en milkshakes. 

Ómdat we in 2017 leven en sommigen zich volledig hebben toegewijd aan gezond eten, staan er ook verschillende superfoods (a.k.a. quinoa en avocadosalades) op het menu. Heel lekker, maar niet voor mij. Nee, ik bestelde – en deelde samen met mijn vriend – een BBQ plate, een cheeseburger, zoete aardappelfrietjes, en een gegrilde maiskolf.

De BBQ Plate (€27) bestond uit een wafel met pulled pork, die ik niet heel erg bijzonder vond: de wafel was klef en de pulled pork aan de zoute kant. Daarnaast lag een gegrild kippetje, die goed op smaak was, maar net iets té gaar naar mijn mening. De spareribs waren wel perfect gegaard en waren zeer goed op smaak gebracht.

 

Dan nog de cheeseburger (€15). Die sneden mij vriend en ik door de helft om eerlijk te delen. De eerste hap was goddelijk: een medium-rare burger met een grilsmaakje, lekkere kaas, precies genoeg saus en een knapperig broodje. Het was één van de lekkerste burgers die ik ooit heb gegeten, na die van Ter Marsch en Co en De Burger Club. De burger van Jamie kwam met een side dish naar keuze. Wij hadden de zoete aardappelfrietjes, die erg crispy waren.

Ik zat eigenlijk heel erg vol, maar ik had al zoveel goeds over Jamie’s mudpie gehoord, dat ik die nog wilde proberen. En dat was geen verkeerde keuze. De taart bestond uit laagjes chocoladecake en chocolademousse en werd geserveerd met half geslagen slagroom. Precies zoals ik het graag heb!

En nog een kleine tip: als je de deur bij Jamie’s Diner uitloopt sta je direct voor de deur van Holland Casino. Dus mocht je de rest van de avond vrij hebben, dan kun je natuurlijk altijd proberen je diner weer terug te winnen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.