Hotspots Restaurants Rotterdam

Nieuw in Rotterdam: Old Town NL

December 12, 2017

Maleisisch en Kantonees in één restaurant? Daar gaat mijn hart zeker sneller van kloppen. En die gouden combinatie serveren ze bij Old Town NL. Het simpele eetzaakje zit sinds een paar weken op de Korte Hoogstraat en is een perfecte locatie voor een goede lunch of een snelle hap voor het avondeten.

Op het menu vind je Maleisische en Kantonese klassiekers. Er zijn verschillende soorten (handgemaakte) dim sums te vinden, zoals sieuw mai en kleefrijst. Maar ook wat grotere gerechten, bijvoorbeeld gon bao kip, gebakken rijst en noedelgerechten. De Maleisische specialiteiten die Old Town NL serveert variëren van een goede oude kom laksa tot Indiase noedels.

Omdat mijn reis naar Maleisië de liefde voor de Maleisische keuken heeft aangewakkerd, wil ik vooral de Maleisische gerechten proberen. We bestellen en delen een laksa, currysoep met kip, char keo teow en roti canai. Alles wordt vers gemaakt, het deeg voor de roti canai wordt naast mij in de open keuken uitgerold en opgevouwen.

De kokos/currysoep met kippenpoten en rijststicks is lekker pittig. De kip is sappig en mals. Ook de laksa smaakt zoals ie hoort. De char keo teow, gebakken rijstnoedels, is in tegen stelling tot de meeste versies die ik in Maleisië heb gegeten, hier niet te vet. De roti canai, een gevulde deegsoort, is lekker en knapperig.

Alleen de gon bao chicken heb ik niet geprobeerd, maar mijn vriend vond hem veel te pittig. De gastvrouw zag dit en stuurde het gerecht meteen terug naar de keuken. Van ons hoefde dat niet per se, maar de vrouw stond erop en wilde graag een nieuwe, minder pittige, versie maken. Wat een service!

Al met al is Old Town NL een leuke zaak. Ik hoop dat het goed gaat lopen, want misschien moeten de mensen de plek nog even vinden. Van buiten ziet het er nog niet per se heel uitnodigend uit, maar van binnen is het er warm en gezellig. Zeker met dit koude weer, is er niets beters dan een verwarmende, spicy kom noedels.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.