Hotspots Restaurants Rotterdam

Nieuw in Rotterdam: Sapporo Ramen Kitchen (Takumi)

June 2, 2018

Na Hinoki, Takumi en Tensai, is er nu nog een nieuwe ramenbar geopend: Sapporo Ramen Kitchen op de Aert van Nesstraat. Takumi Sapporo Ramen Kitchen ligt slechts een halve kilometer van de Takumi op de West-Kruiskade vandaan. Twee Takumi’s zo dicht bij elkaar, is dat wel nodig? Ja, want de Sapporo versie is net een beetje anders. Hier specialiseren ze zich in chicken ramen. In tegenstelling tot de meeste ramenbarren die hun soepen met varkensbouillon maken.

Op de menukaart staan twaalf verschillende kip noedelsoepen. Daarnaast zijn er ook twee vegetarische versies en verschillende bijgerechten beschikbaar. Wij probeerden de pompoenkroketten (zie afbeelding hierboven), die waren lekker – het lijkt een beetje op een gefrituurde taro dumpling -, maar voor ruim vijf euro een beetje aan de dure kant.

Verder probeerden we twee verschillende soorten ramen. Om te beginnen de specialiteit van het huis: de Noukou Chicken Ramen met chewy noedels, kipgehaktballen, gegrilde kip, bamboescheuten, paksoi en ei. Het is vooral de dikke, romige bouillon die de soep zo bijzonder maakt. Zes uur lang wordt de bouillon getrokken uit kip en groenten. Het resultaat is zeer smaakvol.

Dan namen we ook nog de Spicy Butatama Ramen met dun gesneden varkensvlees, groenten en een zachtgekookt ei. De misosoep is ook met kip gemaakt. Ook lekker, maar ik zou toch eerder gaan voor een ramen met de Noukou soep.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.