Hotspots Restaurants Rotterdam

Nieuwe hotspot Rotterdam: Harvest Coffee Brewers

March 17, 2018

Soms loop je ergens binnen en dan voel je je er meteen thuis. Ken je dat gevoel? Ik weet niet of ik dat mag toeschrijven aan een goede feng shui, of dat het aan mijzelf ligt. Hoe dan ook, zo’n gevoel kreeg ik meteen bij Harvest Coffee Brewers. Een nieuwe koffiebar gelegen in de Wijnhaven. Zoals je kunt verwachten is dit een hemel voor koffieliefhebbers, maar daarnaast hebben ze ook een leuke ontbijt- en lunchkaart.

Nog even over die feng shui, misschien komt de positieve energie door de prachtige ligging van de zaak. Het pand is licht, ruim en rustig. Aan de achterkant bevinden zich grote hoge ramen, met uitzicht op het water en de boten. De inrichting is clean te noemen, met weinig poespas. En tegelijkertijd ook niet kaal, want hier en daar staat er een plantje en hangt er muurdecoratie.

Eerlijk gezegd ben ik geen koffiekenner. Oké, ik kan nog wel een kop senseo van een bak filterkoffie onderscheiden, maar als je het over soorten koffiebonen gaat hebben, ben ik al afgehaakt. Een ‘gewone koffie’ staat niet op het menu bij deze gespecialiseerde koffiebrouwers. Daarom bestel ik maar iets wat er in de buurt komt, namelijk een long black espresso (3,50).

De koffie smaakt – zoals ik opzich ook wel verwacht had – goed en sterk. Ik eet er een heerlijke french toast (7,00) van brioch bij, die geserveerd wordt met banaan, aardbei, getoaste amandelen en zoete maple butter. Jammie! Mijn vriend gaat voor de avocadotoast van zuurdesem met feta, chili en een gepocheerd eitje. Dikke pluspunten trouwens voor het gratis karafje tapwater dat je meteen krijgt als je aan tafel gaat zitten.

Harvest Coffee Brewers is een plek waar je lekker kunt chillen, of goed kunt studeren of werken. Hopelijk bij beter weer, komt er ook een klein terrasje buiten, want dat zou echt een ideaal zonplekje zijn. Onder het genot van een sterk bakkie koffie.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.