Hotspots Restaurants Rotterdam

Hotspot Rotterdam: Restaurant 91 Spices

February 24, 2018

Toen ik het grote overzicht van Aziatische restaurants in Rotterdam aan het maken was, stuitte ik op een probleem. Er miste één belangrijke cuisine, namelijk de Indiase. Maar de Indiase restaurants die er zijn in Rotterdam vond ik er niet aantrekkelijk uitzien. Niet veel later las ik dat er een nieuw Indiaas restaurant zou openen in Rotterdam: 91 Spices op het Gelderseplein. Een groot, stijlvol restaurant met een uitgebreide menukaart. Ik was meteen enthousiast en ging met heel veel zin naar de officiële opening! 

Het was even zoeken, want 91 Spices zit in een hoekje van de Oude Haven verscholen, naast het Citizen M hotel en de hippe lunchzaak Lot & Daan. Van binnen ziet het enorme restaurant er prachtig uit. Hoewel er heel veel verschillende zitplekken zijn, vormt alles één bij elkaar passend geheel. Midden in de zaak staat een grote bar, met smaakvolle barkrukken en een grote waterval. Naast de bar zijn grote ronde, knusse banken, waar je perfect met een grotere groep kunt eten. Boven op het balkon bevinden zich tafeltjes voor twee personen, waar je wat intiemer kunt dineren. En ten slotte is er nog een hoekje dat meteen in het oog springt: een grote tafel naast een lichtgevende muur.

De komende tijd is 91 Spices geopend voor het diner, vanaf april komt daar ook de lunch bij (met gerechten als sandwich tikka massala). Op het menu staan alle bekende Indiase gerechten, onderverdeeld in drie secties: de Noord-Indiase cuisine, de Zuid-Indiase cuisine en de tandoori gerechten. Daarnaast zijn er nog voorgerechten en bijgerechten te bestellen, zoals samosa’s, rijstgerechten en natuurlijk naanbrood.

Het eten stelde zeker niet teleur. De butter chicken was heerlijk, de tandoori-kip mals en goed op smaak, de lamscurry lekker pittig en ook de paneer viel in de smaak. Ik vond ook de rijst op zich al een feestje. De rijst was goed op smaak gebracht en werd geserveerd met amandelschaafsel. Ook het naanbrood was lekker, maar wel een beetje aan de droge kant.

Ik ben heel erg blij met 91 Spices, omdat het echt een verrijking van Rotterdam is. Eindelijk een restaurant dat een in Rotterdam redelijk ondergewaardeerde cuisine serveert, maar dan op een stijlvolle manier. Dat ik het eten oprecht heel lekker vond, maakt me des te meer enthousiast. Daar komt bij dat de opening heel goed geregeld was. Er was een goede muzikant, we werden getrakteerd op een uitgebreid Bollywood dansoptreden en we kregen ook een 91 Spices magazine. Origineel toch?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.