Hotspots Restaurants Rotterdam

Nieuwe Hotspot Rotterdam: Sylt Seafood

March 24, 2018

Voor een schaal vol zeevruchten kun je mij ‘s nachts wakker maken. Dat er nog een seafoodbar bijgekomen is in Rotterdam, juich ik dus alleen maar toe. Op de Nieuwe Binnenweg zit sinds kort Sylt Seafood. Daar eet je vis en zeevruchten zonder teveel poespas. Ik ging op een vrijdagavond langs voor een hapje en een drankje.

Bij Sylt geen fancy gedekte tafels met witte tafelkleden of chique geklede obers, zoals je misschien zou verwachten op een plek waar je kreeft en oesters kunt eten. Dat betekent echter niet dat de hele zaak simpel ingericht is, want dat is zeker wel met veel aandacht gebeurd. De bar is van gele schubben en het hele restaurant is gezellig gedecoreerd.

Op het menu staan uiteraard voornamelijk gerechten met vis en zeevruchten. De specialiteiten zijn kibbeling, gekookte mosselen, salade niçoise en tonijnburger. Die laatste heb ik voorbij zien komen, en ik moet zeggen het zag er heel erg aantrekkelijk uit! Maar wij bestellen één van onze meest favoriete gerechten ever, namelijk bouillabaisse. En ik moet zeggen dat de vissoep (€9,75) van Sylt Seafood superlekker is. De bouillon is heel smaakvol en rijk gevuld met witvis, zalm en gamba’s. Geserveerd met croutons, gruyère en natuurlijk mag de rouille ook niet ontbreken. Het enige minpuntje is dat ik de portie best klein vond en de soep net een beetje aan de dikke kant.

Uiteraard bestellen we ook een heerlijke plateau met fruits de mer. Deze wordt koud geserveerd, bevat gamba’s, oesters, krab, vongole, scheermessen, mosselen, langoustines en komt met stokbrood erbij. Het gerecht kost 17,50 per persoon, wat best een schappelijke prijs is. Sylt heeft ook nog een ander plateau namelijk de borrelplank met gerookte zalm en heilbot, makreelrillette, gemarineerde gamba’s,
tonijnrosbief en kibbeling. En dat zag er ook heel lekker uit. Snel weer terug dus!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.