Hotspots Restaurants Rotterdam

Ontbijt en lunch bij Ayla Rotterdam

July 7, 2017

Kort na de opening in de winter van 2016 at ik bij Ayla Rotterdam. Het diner bij dit nieuwe restaurant op het Rotterdamse Kruisplein verraste me in positieve zin. Ik vond het eten er zo lekker dat ik er zeker vaker heen wilde én het wel tot het lijstje van mijn favoriete Rotterdamse restaurants durfde te benoemen. Het heeft even geduurd, maar vorige week ging ik eindelijk weer langs en dit keer niet voor diner, maar voor een laat ontbijt (of vroege lunch, het is maar net hoe je het bekijkt). Ayla schijnt namelijk ook erg goed te zijn in het maken van een lekker ontbijtje.

Ayla heeft een apart menu voor ontbijt of lunch. Je kunt ook gewoon van de tapaskaart bestellen, mocht je om 11 uur zin hebben in Siciliaanse couscous. Op de ontbijt/lunchkaart staan gerechten als een acai bowl, een burratasalade en bruschetta.

Mijn vriend bestelde de shakshouka, de klassieker met in een pittige, kruidige tomatensaus gepocheerde eieren. Het gerecht werd opgediend met een frisse salade en een topping van knapperige noten. Ik bestelde de zuurdesem toast met gamba’s, pádron-pepers en een heel verrassend ingrediënt: passievrucht. Gek genoeg vormde deze uiteenlopende producten een bij elkaar passend geheel.

Om het ontbijt goed af te sluiten bestelden we ook nog de pancakes. Deze waren niet alleen mooi, maar ook heel lekker en fluffy. De pannenkoeken werden opgediend met blauwe bessen, Turkse yoghurt en een crunchy notenmengsel. Ik denk dat het dukkah was. Dat is precies wat ik zo speciaal vind aan Ayla, ze gebruiken veel verrassende specerijen, kruiden en andere ingrediënten waardoor alles net iets bijzonderder proeft.

Voor deze gerechten en een thee en verfrissende passievrucht limonade, waren we ongeveer 35 euro kwijt. Niet erg goedkoop, maar je krijgt in ieder geval zeker kwaliteit voor het bedrag. Daarnaast zijn de ambiance en service ook erg fijn bij Ayla.

Ayla Rotterdam
Kruisplein 153

3014 DD
Rotterdam
www.ayla.nl

Open
Ma t/m zo: 11:00 – 00:00

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.