Hotspots Rotterdam

Pebbles Kitty Cat Café: Het eerste kattencafé in Rotterdam

September 25, 2016

Na tientallen kattencafés tegen te zijn gekomen in Azië, was ik blij toen ik hoorde dat er ook één in Rotterdam zou openen. Ik ben namelijk een echte kattenliefhebber. Wat is er nou gezelliger dan knuffelen met katten onder het genot van een kopje thee? Zeker nu de koude maanden weer aanbreken, is dat voor mij de ultieme zaterdagmiddag. Sinds gisteren is Pebbles Kitty Cat Café geopend aan de Hoogstraat in Rotterdam, dus ik ging snel even langs.
pebbles-kitty-catcafe-2pebbles-kitty-catcafe-4

Ik ben van kinds af aan opgegroeid met katten in huis, maar toen ik op mezelf ging wonen kon dat niet meer. Ik ben veel te weinig thuis en wil geen nee zeggen tegen spontane weekendjes weg. Een kattencafé is voor mij dus een goede uitkomst, omdat ik de hele dag kan kijken naar die rare beesten. Ik ben trouwens geen crazy catlady. Ik haat die term. Dan denk ik aan een vrouw die ooit bij mij in de straat leefde en zo’n tachtig katten had, letterlijk tachtig. De katten waren onverzorgd en dat huis waar de vrouw met de katten in woonden was zo ontzettend vies. De geur kan ik nu – vijftien jaar later – nog voor me halen. Nee, ik noem mezelf liever een catlover. Eentje die zo snel mogelijk langs wilde in het kattencafé.
pebbles-kitty-cafe-1 pebbles-kitty-cafe-2
pebbles-kitty-catcafe-10 
Ik kon gisteren gewoon binnenlopen, omdat er nog een plekje was. Kom je van ver dan is het misschien handig om vantevoren even via de website te reserveren. Zoals je begrijpt mag het niet te druk worden voor de katten. Je betaalt trouwens ook een entreeprijs van 3,50 om naar binnen te mogen. Een soort kattenbelasting. Bij binnenkomst moet je als eerste je handen desinfecteren. Logisch, de katten moeten wel schoon blijven. Vervolgens zoek je een plekje uit. Er zijn tafeltjes, stoeltjes, een picknicktafel en ook een grote loungebank. Ik koos voor de loungebank, stiekem hopend dat er een kat naast me zou komen liggen. De menukaart is simpel. Er is veel keuze aan zoetigheden en verder is er een tosti, panini of kaasbroodje.
pebbles-kitty-catcafe-3 pebbles-kitty-catcafe-7

De acht katten leven in het café als een soort royals. Er is een ruimschootse keuze aan krabpalen, hangmatten, mandjes en speeltjes. En als ze even genoeg van de drukte hebben, kunnen ze zich via een kattenluikje terugtrekken in hun eigen privé ruimte. Er hangt een hele gemoedelijke sfeer in het café. Iedereen loopt lekker vrij rond om met de katten te kroelen en te spelen. Het is echt een huiskamer gevoel. Vooral de kleine kittens van ongeveer drie maanden oud, lijken alle aandacht heel leuk te vinden. Als de ene gast er genoeg van heeft om het balletje te gooien, dan vinden ze wel weer een andere gast die maar al te graag met ze willen spelen. De katten komen allemaal uit het asiel en ik ben blij dat in ieder geval deze acht katten nu een beter leven zullen hebben.
pebbles-kitty-catcafe-5pebbles-kitty-catcafe-8

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.