Hotspots Restaurants Rotterdam

Proef de West-Chinese en Oeigoerse keuken bij Ürümqi in Rotterdam

November 11, 2018

Als je denkt aan de Chinese keuken, denk je waarschijnlijk aan gerechten uit de Kantonese of Sichuan regio’s. Maar ook de West-Chinese keuken heeft veel te bieden, dankzij de Oeigoeren. Deze bevolkingsgroep zijn verwant aan de Turken en die invloed is in de Oeigoerse keuken terug te vinden. In Rotterdam is er één plek waar je deze West-Chinese en Oeigoerse gerechten kunt krijgen, namelijk Ürümqi in Chinatown. Een restaurant vernoemd naar de grootste stad van West-China waar veel Oeigoeren wonen.

Als je het Rotterdamse Ürümqi binnenloopt. ziet het er misschien op eerste gezicht niet heel gezellig uit. Ondanks dat er (nep)bloemen op elke tafel staan en er schilderijen aan de muren hangen. De TL-verlichting, het doorzichtige zeil op de tafels en het gebrek aan muziek, maakt het er niet sfeervoller op.  Voor mij niet belangrijk, ik heb veel erger gezien. Als het eten maar lekker is.

Menu

Op het menu staan verschillende noedelgerechten, zowel koud als warm. Daarnaast is er lamskebab, koude kalfstong en zijn er dumplings. Een klein details: je vind hier geen varkensvlees of alcohol, aangezien de meeste Oeigoeren moslim zijn. Wij nemen natuurlijk een aantal spiezen van de lamskebab, dumplings en gebakken noedels met beef en paprika.

Eten

Het eten is lekker en wordt op gezellig, kleurrijk servies geserveerd. De kruidige kebab is bestrooid met komijn en pittige peper en de noedels zijn lekker pittig. Het vlees dat door de noedels zit is mals. Nu ik erover nadenk, heb ik eigenlijk geen idee wat er in de dumplings zat. Normaal gesproken is dat varkensvlees, maar in dit geval zal het rundvlees in volgens mij. Dat maakte de dumplings minder lekker naar mijn mening.

Persoonlijk vind ik Ürümqi een van de bijzonderste restaurants in Rotterdam. Hoe vaak kom je nu in aanraking met de Oeigoerse keuken? Als je een keer écht wat anders wil, dan is dit zeker een aanrader.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.