Hotspots Rotterdam

Supersauer Rotterdam: Korean streetfood in de Markthal

October 16, 2016

Er gaan op dit moment een heleboel zaken weg bij de Markthal, maar gelukkig komen er ook weer wat zaken bij. Eén daarvan is Supersauer die naast Wah Nam Hong in de Markthal zit. Het is een klein eettentje waar je terecht kunt voor een snelle Koreaanse hap. De Koreaanse keuken wordt wereldwijd steeds populairder. Je ziet steeds vaker Korean BBQ restaurants of Koreaans-Mexicaanse fusion restaurants. In Nederland is Koreaans nog niet heel erg bekend, maar misschien dat Supersauer daar verandering in gaat brengen.

supersauer-1
Mijn ervaring met Koreaans eten is tot nu toe als een haat-liefde relatie. In april was ik in Zuid-Korea waar ik de eerste avond op aanraden ging eten bij een klein zaakje op de hoek van de straat. Ik ben gek op Koreaanse films en ik had al zo vaak zo’n authentiek Koreaans eettentje in de films gezien, dus ik was enthousiast om er nu een keer zelf heen te kunnen gaan. En inderdaad het viel niet tegen. Het waren twee oude zussen die de traditionele gerechten als gimbap, bibimbap en bulgogi serveerden. Ik nam al deze klassiekers en het was heerlijk. Helaas was dat ook meteen het beste Koreaanse eten dat heb gegeten. Vaak vond ik het eten in Korea niet lekker of veel te pittig. En die kimchi kon ik na de derde dag ook niet meer zien…
supersauer-2 supersauer-3
Supersauer wordt weliswaar ook gerund door twee vrienden en het is ook een piepklein zaakje, maar het eten is niet traditioneel Koreaans. Het is Koreaans in een modern jasje op een toegankelijker niveau voor onze Hollandse smaakpapillen. Ze serveren hier twee dingen: sushiburrito’s en bibimbap salades. Daarnaast heb je een aantal sidedishes zoals misosoep of tempura. Je betaalt hier tussen de 7 en 10 euro voor een gerecht. Ik bestelde een burrito en een salade, want ik moest natuurlijk wel beiden even uittesten. En alsof dat nog niet genoeg was, kreeg ik er ook nog een misosoep van het huis bij.

supersauer-5supersauer-8
Laat ik beginnen bij de sushiburrito. Een heel hip en populair gerecht op dit moment. Het is eigenlijk een grote sushirol die royaal gevuld is en dus veel te moeilijk op een nette manier gegeten kan worden. Bij Supersauer vullen ze hem met verschillende ingrediënten. Ik nam de ‘Salmon in Seoul’ met zalmsashimi, avocado, komkommer, wortel en Koreaanse saus. Het was een lekker frisse combinatie. Maar ik kan je wel vertellen dat één burrito heel erg vult! Als je van écht pittig houdt, moet je trouwens voor de ‘Angry Korean burrito’ gaan. Gevuld met een very spice korean sauce. Don’t blame me als je de volgende dag last hebt 😉

supersauer-4supersauer-6
Door naar de salades. Ik nam de classic: beef bibimbap. Met bulgogi beef, groente, sesam, saus en rijst. Op de rechterfoto zie je de bibimbap salade met zalmsashimi. Je moet het geheel goed mengen en dan kun je aanvallen. Het is een smeuïg en smaakvol geheel. De rijst is op 24 graden (las ik) en dat is een aangename temperatuur om een salade te eten. De beef is zoet en de groentes zijn knapperig en zoetzuur. Samen met de zoute (umami) misosoep was het gerecht helemaal in balans. Het enige minpuntje vond ik de bakjes waarin het geserveerd wordt. Makkelijk als je het mee naar huis wil nemen en op een bord overschept. Minder makkelijk om er uit te moeten eten.

supersauer-7supersauer-9

Na de burrito, salade en misosoep zat ik supervol. Ik vond het in ieder geval wel weer een positieve ervaring met het Koreaanse eten!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.