Hotspots Rotterdam

Thais eten in Rotterdam: De Kleine Ondeugd

March 12, 2017

Ik ben gek op Aziatisch eten, daarom deel ik ook vaak mijn tips voor Chinese, Vietnamese of Japanse restaurants op mijn blog. Maar er is nog één hele belangrijke keuken die nog niet vertegenwoordigd is op mijn blog: de Thaise. Tijd om daar verandering in te brengen. Ik ging langs bij De Kleine Ondeugd, een klein restaurantje dat verscholen zit op de Oostzeedijk aan de kant van Oostplein. Hier is er geen menu. Je eet wat de pot schaft en daar houd ik van, want keuzes maken is niet mijn sterkste kant.

de-kleine-ondeugd-rotterdam-1  de-kleine-ondeugd-rotterdam-5

Binnen bij de Kleine Ondeugd is het gezellig en knus. Het terugkerende thema in het interieur is religie. Ik zie een Boeddha, een Christusbeeld en ook een duivel. De tafels zijn gedekt en op elk tafeltje staat er al een schaaltje met kroepoek klaar. Bij De Kleine Ondeugd kun je alleen kiezen voor een per dag wisselend drie gangenmenu (€23). En dat is lekker makkelijk. De service is vliegensvlug en binnen no time hebben we al een Thais biertje en het voorgerecht voor onze neus staan.

de-kleine-ondeugd-rotterdam-3 de-kleine-ondeugd-rotterdam-4

Het voorgerecht bestaat uit, ja hoe kan ik dat eigenlijk uitleggen… Het is een bodem van salade met daarop een soort stoofpotje van kip en groenten. Het was een beetje een kleine portie als voorgerecht, maar het smaakt wel heel erg lekker. Je kunt het menu nog uitbreiden met een soepje als tussengerecht, maar wij gaan gelijk door naar het hoofdgerecht.

de-kleine-ondeugd-rotterdam-10    de-kleine-ondeugd-rotterdam-14

En het hoofdgerecht bestaat uit vier schaaltjes met heerlijk ruikende gerechten en een grote kom witte rijst. We kunnen in plaats van witte rijst ook kiezen voor gebakken rijst of pad thai. Maar ik ben een echte witte rijst eter, dus voor mij was de keuze snel gemaakt. In de vier schaaltjes zitten vier verschillende soorten gerechten: een rode curry met kippendij, vis in groene curry, gewokte groenten met knoflook en een salade met beef.

de-kleine-ondeugd-rotterdam-11de-kleine-ondeugd-rotterdam-8

De pittigheid varieert per gerecht, maar zelfs het pittigste gerecht is nog goed te doen.  Ik vind vooral de rode curry heel erg lekker. Goed op smaak met verse Thaise basilicumblaadjes. Het lijkt misschien niet heel veel, maar we zitten erg vol als we de schaaltjes leeg hebben gegeten. Precies een goede portie.

de-kleine-ondeugd-rotterdam-6de-kleine-ondeugd-rotterdam-7

Het toetje bestond uit drie bolletjes ijs: pistache, hazelnoot en pittige chocolade. Die laatste was erg apart, maar het blijkt dat pittig en chocola goed met elkaar samen gaan. Ik had ook een kopje Thaise bloementhee. De bloemen kleuren je thee blauw! En als je er dan het bijgeleverde citroentje in uitperst, dan wordt het water paars. Erg grappig en de thee was ook echt lekker. Het deed me een beetje aan kamillethee (of de Chinese chrysantenthee) denken.

de-kleine-ondeugd-rotterdam-15 de-kleine-ondeugd-rotterdam-16

De Kleine Ondeugd
Oostzeedijk 348
3063 CD Rotterdam
www.dekleineondeugd.nl

Open
Ma t/m zo: 17:00 – 22:00

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.