Lijstjes Restaurants Rotterdam

10x favoriete zonnige terrassen in Rotterdam Centrum

April 7, 2018

Het heeft even geduurd, maar de lentezon lijkt nu eindelijk gearriveerd te zijn. En dat betekent dat het terrasseizoen weer officieel geopend is! Er zijn een heleboel goede plekken in Rotterdam om te genieten van het zonnetje onder genot van een drankje, maar dit zijn mijn favorieten – op willekeurige volgorde:

1. Parquit

Zowel van binnen als van buiten is Parquit een prachtig plaatje. Met mooi weer kun je heerlijk luieren in de strandstoelen, met het Erasmuspark aan je voeten.

 
Foto van Parquit

2. Aloha bar

Naar mijn mening is dit het bijzonderste terras van Rotterdam. Je zit namelijk naast een verlaten wildwaterbaan én hebt ook nog eens een prachtig uitzicht over de maas en de Rotterdamse skyline. De stoelen zijn comfi, en ook niet onbelangrijk, je kunt hier heel lekker eten en drinken. Meer daarover lees je hier.


Foto van Aloha Bar

3. De Tuin

Iets verder uit het centrum, maar goed de Kralingse Plas is toch ook wel een beetje een stadspark? De Tuin is in ieder geval een hele fijne plek om zomeravonden door te brengen. Je kunt er goed borrelen en eten, maar het liefst kom ik er aan het einde van de dag om met een drankje in mijn hand de zon in de plas te zien zakken terwijl de lucht roze kleurt.

4. Prachtig

Dit is een vrij prijzige zaak, maar dat heeft alles te maken met de locatie. Prachtig ligt namelijk aan de Maas en vlak onder de Erasmusbrug. Maar het geweldige uitzicht zijn de dure drankjes echt waard!


Foto van Prachtig

5. Fenix Food Factory

Dit is een van de meest toeristische terrassen van Rotterdam, maar daarmee niet minder leuk. In de Fenix Food Factory kun je veel verschillende hapjes en drankjes bestellen, die je buiten aan het water op kunt eten en drinken. Aan de achterkant van Fenix Food Factory zit het gezellige Deliplein, waar je ook veel verschillende, gezellige terrasjes hebt.

6. Op Het Dak

Met zo’n uitzicht (zie onderstaande foto) is het sowieso genieten geblazen, en als het zonnetje er dan ook nog eens bij komt kijken, dan wil je hier niet meer weg. Op Het Dak is een stadsakker boven op een dak in het centrum van Rotterdam. Je kunt hier gerechten eten van lokale en zeer verse producten, waarvan een groot gedeelte op het dak verbouwd is. Lees er hier meer over.

7. Little V

Vlakbij de Binnenrotte, waar ‘s weekends de markt gehouden wordt, en pal naast de Laurenskerk, zit het terras van Little V. Supercentraal dus. Het is een gezellig terras, waar je goed in de zon kunt zitten. Maar het terras staat vooral in mijn lijstje, omdat dit één van mijn favoriete Rotterdamse restaurants is. Het Vietnamese eten en de cocktails zijn hier zo goed. Je kunt er hier meer over lezen.

8. Lola Bar & Kitchen

De zon, een glas wijn en tapas, dat is toch een gouden combinatie? Lola Bar & Kitchen is daarom dé perfecte plek om de lente en zomer te vieren. De tapasbar zit naast de Witte de With – waar de terrassen overigens ook heel gezellig zijn – en heeft veel plekjes in de zon.

9. Biergarten

Ik kan Biergarten gewoon niet meer wegdenken uit Rotterdam! En dat terwijl het nog maar sinds een paar jaar bestaat. ‘s Zomers ben ik hier heel vaak te vinden. De naam zegt het al: het is een binnenplaatsje waar je bier kunt drinken, maar no worries er is ook wijn, sterke drank en frisdrank. De burgers hier zijn trouwens ook echte aanraders.


Foto van Biergarten Rotterdam

10. Bokaal

Zonnig is het hier niet heel lang, want het terras van het levendige stadscafé Bokaal zit een beetje ingebouwd. De gezellige drukte maakt dat dan weer helemaal goed, want druk dat is het hier bijna altijd.


Foto van Bokaal Rotterdam

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.