Lijstjes Rotterdam

10 foodfestivals deze zomer 2017 in Rotterdam om naar uit te kijken

May 9, 2017

De zomer is natuurlijk sowieso al de leukste tijd van het jaar om door te brengen in Rotterdam. Maar wat de zomer extra leuk maakt zijn de vele evenementen en festivals die er in Rotterdam plaatsvinden. In dit lijstje vind je een overzicht van alle foodfestivals die deze zomer in Rotterdam plaats zullen vinden.

1. Rrrollend Rotterdam Noordplein (9-10-11 juni)

Rrrollend staat vol met de lekkerste foodtrucks. En naast verrassende gerechten, word je op Rrrollend ook vermaakt door lokaal talent  en voor de kids is er ruimte om te knutselen, te genieten van kindertheater of zich te laten schminken. Dit jaar staat het evenement in juni op het altijd gezellige Noordplein.


(Foto: Rrrollend.nl)

2. Rrrollend Rotterdam Kralingse Bos (29-30-1 oktober)

In de nazomer vind je Rrrollend in het Kralingse Bos. Een uitstekende locatie voor een foodfestival wat mij betreft.


(Foto: Rrrollend.nl)

3. Djemaa el Fnaa Museumpark (22-23-24 september)

Dit is één van de sfeervolste evenementen van Rotterdam. Het Museumpark verandert ook dit jaar in een gigantisch openluchtrestaurant. Op Djemaa el Fnaa vind je marktkraampjes, entertainment en natuurlijk food dat allemaal geïnspireerd is op de markten van Marrakech.

4. Rotterdamse Kost (14-15-16-17 september)

RotterdamseKost is een Rotterdams culinair muziekfestival! Je vind er van alles op het gebied van eten: van sterrenrestaurants tot friet! De locatie van dit jaar moet nog bekend worden gemaakt.

5. Food festival trek (11 -12-13-14 mei)

Van donderdag 11 t/m zondag 14 mei staat het Vroesenpark in het teken van lekker eten, live muziek en theater tijdens het gratis Festival TREK. Hopen dat de zon schijnt, want dan kun je je picknickkleedje meenemen en genieten van de gezelligheid.

A post shared by FestivalTREK (@festivaltrek) on

6. International Sushi Festival Rotterdam (9-10 september)

Een sushifestival?! Yes please. Na een succesvolle editie in Amsterdam komt het Sushi Festival dit jaar naar Rotterdam. De locatie is nog onbekend, maar houd het event in de gaten voor de laatste informatie.

7. RYPP Wijnfestival (26-27-28 mei)

Op het dak van de Hofbogen kun je gaan genieten van wijn in combinatie met heerlijke hapjes. O, ja en je krijgt het uitzicht op de mooie Rotterdamse skyline er ook gratis bij.

8. Bierfestival Hop (11-12 augustus)

Ik kan dit festival niet beter beschrijven dan de organisatoren zelf: “Stel je voor, de zon schijnt, wijkpark het Oude Westen bruist, gezellige akoestische muziek klinkt, heerlijke proeverijen van lokale brouwers, het speciaal bier vloeit, de geur van heerlijk eten komt je tegemoet, de mensen lachen en de glazen klinken.”

9. CuliNESSE (17-18-19 augustus)

Op het strand van Nesselande barst deze zomer Culinesse weer los. Een gezellig evenement waar bekende artiesten optreden en Rotterdamse restaurants een eetkraam hebben. Geniet van de muziek en het eten terwijl de zon langzaam in de Zevenhuizerplas zakt.

A post shared by @culinesse2017 on

10. De Parade (23 juni t/m 2 juli)

De Parade heeft eigenlijk bijna geen toelichting nodig, toch? Het rondreizende theaterfestival is een fenomeen door heel Nederland. Vanaf eind juni staat de Parade weer in het Museumpark in Rotterdam.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.