Hotspots Lijstjes

10x authentiek Chinees eten in Rotterdam

October 20, 2022

Hoewel er de laatste jaren wel wat opties bij zijn gekomen, is er in Rotterdam (nog) niet heel veel diversiteit en aanbod als het aankomt op Chinees eten. Gelukkig behoort ‘de afhaalchinees’ inmiddels wel een beetje tot de verleden tijd en kun je steeds beter terecht voor de authentieke Chinese keuken.

1. Tai Wu

Laten we beginnen bij een echte OG, namelijk: Tai Wu. Al jaren is dit Kantonese restaurant een begrip in Rotterdam. En na het sluiten van een aantal andere Chinese restaurants is dit wat mij betreft de beste optie voor dim sum in Rotterdam. Maar ook voor diner is dit natuurlijk een goede plek, want op het menu staan alle klassiekers en de gerechten zijn altijd lekker.

2. Yuguo

In de koude maanden is er niets lekkerder dan hotpotten. Voor degenen die hier nog niet mee bekend zijn: het is eigenlijk ‘Chinees fonduen’, je gaart ingrediënten in een smaakvolle – eventueel pittige – bouillon. Vervolgens dip je het in een sausje naar keuze. Bij Yuguo hebben ze heerlijke soepen en een ruime keuze aan verse ingrediënten. Ook serveren ze hier allerlei heerlijke gegrilde spiesjes. Yuguo zit midden in de stad, namelijk op de Hoogstraat, maar toch een beetje verstopt, want je moet eerst met een trap naar beneden.

3. Sānsān 

Als je van pittig eten houdt, dan moet je Sānsān eens uitproberen. Hier eet je de authentieke Sichuan keuken, die bekendstaat om de tongverdovende Sichuan peper. Een echte aanrader bij dit restaurant is de dungesneden buikspek met knoflook, een koud voorgerecht, maar ook de chili boiled fish en spicy crab zijn hier heerlijk.

4. Meet Noodle

Meet Noodle is nog redelijk onbekend, ondanks dat het midden in het centrum zit. Dit redelijk onopvallende tentje staat, zoals de naam doet vermoeden, bekend om de noodle gerechten. Om precies te zijn de dan dan noodles met pinda/sesam saus. Maar eigenlijk staat er veel meer op de kaart, zoals dumplings en verschillende rijstgerechten.

5. Cate Dak

Cate Dak noemt zichzelf een Chinees café waar je terechtkan voor koude en warme noodles en het ‘Chinese broodje hamburger’, oftewel de roujiamo. Mijn favoriet hier is de Xi’an 3 in 1 noodle, waarbij de noodles worden geserveerd met een mix van tomaat en ei, chili olie en gehakt. Het bevat eigenlijk alles wat je wil in één gerecht. Maar de noodles zijn toch wel de ster van het gerecht, die zijn namelijk handpulled en supervers.

6. Super Crêpe

Super Crêpe begon ooit als klein winkeltje op de West-Kruiskade, maar moest noodgedwongen verhuizen en kwam zo terecht in het Maleisische eetzaakje Kampong Express. Bij Super Crêpe kun je jian bing eten, een flinterdunne Chinese crêpe gevuld met ei, krokante sojavel en andere ingrediënten en sauzen naar keuze (tip: neem er één met eend). Perfect voor elk moment van de dag: als ontbijt, lunch of als een lekkere snack tussendoor.

Authentiek Chinees eten ROtterdam

7. Little Asia

In het Kleiwegkwartier in Hillegersberg zit Little Asia. Van de buitenkant lijkt dit typisch Kantonese restaurant misschien niks bijzonders, maar de reden om deze zaak absoluut een keer te bezoeken is hun Singapore Chili Crab. De saus die bij deze krab zit, is misschien wel lekkerder dan de krab zelf. Het gerecht wordt geserveerd met gestoomde broodjes die je lekker in de saus kunt dippen.

8. Yellow River Noodle

Nog een plek waar je handpulled noodles kunt eten, is bij Yellow River Noodle. Je kunt deze uit hand getrokken noodles, die uit de regio Lanzhou komen, hier in verschillende diktes en vormen bestellen en met verschillende soepen of toppings eten. De meest traditionele versie komt met rundvlees en een rijke, langzaam getrokken bouillon, echt heerlijk!

Chinees eten Rotterdam Yellow River Noodle

9. Xi’an Delicious Foods

Sinds 2022 is de keten Xi’an Delicious Foods ook neergestreken in Rotterdam. Ben je een liefhebber van noodles, dan kan je hier je hart ophalen, zeker als je ook nog van pittig houdt. Mijn favoriete zijn de cold skin noodles (liang pi), koude noodles met chili, azijn en knapperige groentes. Daarnaast bestel ik hier altijd de garlic eggplant en dumplings als bijgerechten.

10. Urumqi

Als je denkt aan Chinees eten, dan denk je waarschijnlijk al gauw aan de Kantonese of Sichuanese keuken, maar er is nog zoveel meer. Wat dacht je van de Oeigoerse keuken? Bestel bijvoorbeeld verschillende soorten kebab of Dapenji, een kruidig gerecht met kip, paprika, aardappels en een huisgemaakte pasta.

Chinees eten in Rotterdam Urumqi Oeigoers

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.